BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHep dünyanın en mutlu ülkesi seçiliyor----

Hep dünyanın en mutlu ülkesi seçiliyor

Hep dünyanın en mutlu ülkesi seçiliyor
15 Şubat 2024 - 15:19 www.finansgundem.com

Finlandiya son birkaç yıldır dünyanın en mutlu ülkesi seçilerek dikkat çekiyor. Peki ülkenin bu kadar mutlu olmasındaki sır ne?

Dünyanın en mutlu ülkesi ünvanını son yıllarda kimselere kaptırmayan Finlandiya, pek çok kişinin gıpta ile baktığı bir ülke. Bu İskandinav ülkesinin mutluluk sırrı herkes için merak konusuyken ülkenin önde gelen psikolog ve filozoflarından Frank Matela nihayet konuya bir açıklık getiriyor.

Martela, Finlerin gökkuşağı içinde doğmadığını, "en mutlu ülke" ünvanını kazanmak için çok çalıştıklarını söylüyor.

Martela, "Finlandiya'nın dünyada en az mutsuz insanlara sahip ülke olduğunu söylemek daha doğru olur" diyor ve bunu da halk tarafından benimsenmiş üç kurala bağlıyor:

- Güçlü bir topluluk ve bağlılık duygusu.

- Başkaları için iyilik yapmak.

- Net bir amaç bulmak.

Martela, bu üç hayati kuralın ne kadar önemli olduğunu ve neden bunları kendi günlük yaşamımıza dahil etmeye çalışmamız gerektiğini açıklıyor.

TOPLULUK VE BAĞLILIK DUYGUSU

Martela, "Etrafınızda sizi önemseyen ve sizin de önemsediğiniz insanların olması mutlu eder" diyor. Hatta Martela'nın bu kuralı araştırmalarla da ispatlanmış.

Pek çok araştırmaya göre; arkadaşlarınız ve ailenizle kaliteli zaman geçirmek, mali veya maddi durum ne olursa olsun hayatı çok daha iyi hale getirebilir.

İYİ OLMAK

Martela, "Birine yardım ettiğinizde, başkaları üzerinde olumlu bir etki yarattığınızda, kendi mutluluğunuz ve anlamlılık duygunuz artar. Kriz durumlarında birbirine yardım etme fırsatı çoktur ve bu aynı zamanda bir dayanışma duygusunun oluşmasına da yardımcı olur" diyor.

2023 yılında Ohio Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma da Martela'yı destekliyor. Araştırma; kaygı, depresyon ve stresin, küçük nezaket eylemleriyle hafifletilebileceğini buldu. Bu eylemler, sonunda mutluluk ve tatmin getirdi.

Türk turizmciler 2024'ten umutlu

 

Mutluluk odaklı alışverişin 5 formülü

 

Daha mutlu bir yaşam için duygularınızı kontrol etmenin 5 yolu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.15 Şubat 2024 18:18

    BEBEK/ÇOCUK YAŞLARINDA ANA BABALARI DİN ADAMLARI TARAFINDAN KORUNUP SÜNNET/HITAN HADNE EDİLMELERİNE İZİN VERMEDİKLERİNDEN MUTLUDURLAR/ŞANSLILAR SÜNNET/HITAN HADNE DENİLEN ŞEY (YARI HADIM HALE GETİRME) HAYVANLARA UYGULANSA ONLAR DA MUTSUZ OLURLAR