BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriHenkel satışlarını arttırdı----

Henkel satışlarını arttırdı

Henkel satışlarını arttırdı
19 Ağustos 2013 - 14:24 www.finansgundem.com

Henkel, 2013 yılının ikinci çeyrek mali sonuçları açıklandı

Henkel’in 2013 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını değerlendiren Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted, “Devam etmekte olan zorlu piyasa ortamına rağmen, Henkel güçlü başarı gösterdi. Hem satışlarımızda, hem de kazançlarımızda her üç iş birimimizle birlikte önemli oranda bir artış kaydettik. Düzeltilmiş satış gelirlerimiz bugüne kadar ilk defa olmak üzere yüzde 15,4’e yükseldi. Tüm bölgeler artış rapor ederken, bir kez daha gelişmekte olan piyasalarımız çok önemli katkı sağladılar. Gelişmekte olan piyasalardaki satış payımız bugüne kadar ilk kez olmak üzere yüzde 45 oranına ulaştı” dedi.
Yılın ikinci yarısına ait verileri sabırsızlıkla beklediklerini belirten Rorsted şunları söyledi:
“Genel ekonomik ortamın zorlayıcı bir şekilde devam etmesini bekliyoruz. Ancak buna rağmen bizler de rekabetçi gücümüzü daha da geliştireceğiz. Faaliyet göstermekte olduğumuz değişken piyasa ortamına daha esnek ve etkin bir şekilde cevap verebilmek amacıyla süreçlerimizi uyarlamaya, sadeleştirmeye ve hızlandırmaya devam edeceğiz. Mali yılın tamamı için organik satışlarda yüzde 3 ila yüzde 5 arasında bir satış artışı bekliyoruz. Vergi öncesi kar marjımızın yüzde 14,5 oranına yükselmesini ve imtiyazlı hisse başına kazanç oranımızın da yaklaşık yüzde 10 oranında büyümesini bekliyoruz.” 
2013 yılında ikinci çeyrek mali performansı 
Henkel’in 2013 yılının ikinci çeyreğindeki satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla yüzde 1,9 oranında bir artış göstererek 4 milyar 286 milyon euro olarak gerçekleşti. Henkel kur oranlarının etkilerinden kaynaklanan sert rüzgârlara göğüs germeye devam etti. Organik satışlar döviz kuru ve satınalma/elden çıkarmaların etkilerinden arındırıldığında yüzde 4,0 oranında yükseliş gösterdi.
Bu başarılı performansa üç iş birimi önemli katkı sağladı. Çamaşır ve ev bakım güçlü bir artış göstererek, satışlarda yüzde 5,8 oranında bir organik büyüme kaydetti. Güzellik ve Bakım iş biriminin satışlarında yüzde 2,8 oranında bir organik büyüme sağlandı. Yapıştırıcı teknolojileri iş birimi satışlarda yüzde 3,6 oranında organik büyüme gerçekleştirdi. 
Her üç iş biriminin katkısıyla faaliyet karı yüzde 8,2 oranında artarak, 609 milyon euro’dan 660 milyon euro’ya yükseldi. Satış geliri yüzde 0,9 oranında artarak, yüzde 15,4 olarak gerçekleşti. Bu çeyrek için net gelir ise yüzde 6,7 oranında yükselerek, 405 milyon euro’dan, 432 milyon euro’ya ulaşmış oldu. İmtiyazlı hisse senedi başına kazanç ise 0,91 euro’dan, 0,96 euro’ya yükseldi. 
Ocak - Haziran 2013 dönemi mali performansı 
2013 mali yılının ilk altı ayı içinde Henkel satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1.3 oranında arttırarak, 8 milyar 319 milyon euro’ya çıkarmayı başardı. Organik satışlar ise, 2012 yılının ilk yarısına oranla yüzde 3.2 oranında güçlü bir artış sergilemiş oldu. Bu oranlara katkıda bulunan üç iş birimindeki faaliyet karı yüzde 8,6 oranında bir artış göstererek; 1 milyar 160 milyon euro’dan 1 milyar 260 milyon euro’ya yükseldi. Satış gelirleri güçlü bir büyüme ile  yüzde 14,1’den yüzde 15,1 oranına yükseldi.
Yılın ilk yarısı için düzeltilmiş net gelirler yüzde 12,5 oranında büyürken, 802 milyon euro’dan 902 milyon euro’ya bir artış gösterdi. İmtiyazlı hisse senedi başına kazanç 2012 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 12,2 artış ile 2,03 euro tutarında oldu. 
Türkiye, büyümeye güç kattı 
Çamaşır ve ev bakımı iş birimi ikinci çeyrekte güçlü bir satış artışı kaydetti. Satışlar organik olarak yüzde 5,8 oranında arttı. Nominal satışlar ise yüzde 3,4 oranında artarak, 1 milyar 186 milyon euro’ya ulaştı.
Bu güçlü organik satış performansı gelişmekte olan piyasalar sayesinde gerçekleşti. Çamaşır ve ev bakımı ürünleri iş birimi toplamda çift haneli bir artış sağladı. Doğu Avrupa yine güçlü bir satış artışı kaydetti. Bu artışta özellikle Rusya ve Türkiye’de gerçekleştirilen dinamik gelişmeler etkili oldu.
Güzellik ve bakım iş birimi ikinci çeyrekte sağlam bir satış artışı gerçekleştirdi. Satışlardaki yüzde 2,8 organik büyüme bir kez daha ilgili piyasalardaki büyüme oranından daha yüksek olarak gerçekleştirilmiş oldu. Nominal olarak, satışlar yüzde 0,2 oranında artarak, 923 milyon euro olarak gerçekleşti.
Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimi de ikinci çeyrek içinde sağlam bir satış artışı kaydetti. Satışlar, 2 milyar 138 milyon euro’ya ulaştı. Organik artış bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 3,6 olarak gerçekleşti. 
Bölgesel performans
Son derece rekabetçi piyasa koşulları içindeki Batı Avrupa bölgesi içindeki satışlar 1 milyar 423 milyon euro olarak gerçekleşti. Satışlar organik olarak yüzde 0,2 oranında arttı. Doğu Avrupa bölgesindeki satışlar nominal olarak yüzde 3,7 oranında artış göstererek, 799 milyon euro’ya ulaştı. Organik olarak bu yükseliş yüzde 5,8 oranında gerçekleşti. Bu artışın arkasında Rusya ve Türkiye başı çeken ülkeler oldu. Afrika/Ortadoğu bölgesindeki  genişleme ise, bazı ülkelerdeki siyasi ve sosyal karmaşalardan etkilenmeye devam ediyor. Ancak buna rağmen, nominal satışlar yüzde 10,3 oranında artarak, 307 milyon euro’ya ulaştı ve organik büyüme özellikle Çamaşır ve ev bakım ile güzellik ve bakım iş birimlerinin katkıları ile yüzde 18,3 olarak gerçekleşti.
Kuzey Amerika bölgesindeki satışlar nominal olarak çok az bir düşüş kaydederken, yüzde 0,7 oranında düşerek 760 milyon euro’ya ulaştı. Latin Amerika bölgesindeki nominal satışlar ise yüzde 4,7 oranında büyüyerek, 282 milyon euro’ya ulaşmıştır. Asya–Pasifik bölgesindeki satışlar nominal olarak yüzde 2,9 oranında artarak, 675 milyon euro’ya ulaşmıştır.
Genel olarak, satışlardaki artış yine gelişmekte olan piyasalar tarafından yani Doğu Avrupa, Afrika/Orta Doğu, Latin Amerika ve Asya (Japonya hariç) bölgeleri tarafından yönlendirildi. Gelişmekte olan piyasalardaki satış nominal olarak yüzde 6,2 oranında bir artış göstererek, ikinci çeyrekte 1 milyar 943 milyon euro’ya ulaşmıştır. Gelişmekte olan piyasaların satışlardaki payı bir önceki yılın aynı çeyreği için yüzde 43 olurken, bu yıl için bu oran yüzde 45’e yükselmiştir. 
Henkel’in 2013 yılına genel bakışı
Henkel, 2013 mali yılı için organik satışlarında yüzde 3 ila yüzde 5 arasında bir büyüme kaydetmeyi öngörüyor. Şirketin her bir iş biriminin verilen bu aralık içinde bir büyüme göstermesi bekleniyor. Henkel, düzeltilmiş satış gelirleri için yüzde 14,5'lik (2012: yüzde 14,1) tahminini bir kez daha teyit ederek, tüm iş birimlerinin elde edilecek olan artışa katkıda bulunacağını tahmin ediyor. Henkel ayrıca imtiyazlı hisse senedi başına kazancının yüzde 10 civarında yükselmesini bekliyor. (2012 yılı için: 3,70 euro).
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)