BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHazine yabancıyla 'katılıyor'----

Hazine yabancıyla 'katılıyor'

Hazine yabancıyla 'katılıyor'
15 Nisan 2013 - 08:03 www.finansgundem.com

Ziraat ve Halkbank'ı katılım bankacılığına sokma planı değişiyor. Hazine rotayı yurtdışına çevirdi

Ziraat ve Halk Bankası'nın 'katılım bankacılığına' gireceği konuşulurken ortaya yeni bir iddia atıldı. Kulislerde Hazine'nin özellikle Körfez'den İslami bankacılığı bilen yabancı ortakla bu işe gireceği konuşuluyor. Hazine'nin yeni planında iki yeni banka kurmak var. Konuyu Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz de Sabah'a doğruladı. Osman Akyüz "Biz bu sektörün büyümesini istiyoruz. Yeni oyuncuların girmesini ve sağlıklı büyüme hedefliyoruz. 1-2 sene içinde iki banka daha girecek. İlk aşamada Hazine kuracak gibi gözüküyor. Körfez Bölgesi'nden ortak alınarak hisse verilir. O tür şeyler duyuyorum. Hazine 'Ben çoğunluk hissesini vermem' diyor. Bence de doğrusu bu" şeklinde konuştu.
2 YILDA İKİ BANKA GİRMİŞ OLUR
"Benim tahminim 1-2 yıl içinde 2 Banka girecek diyebiliriz" diye konuşan Akyüz, özel bankaların girmesinde mahsur olmadığını belirtti ve ekledi, "Sermayesini koyan güçlü grupların girmesini destekleriz."
2023 HEDEFLERİ RAHAT YAKALANIR
Geçen yıl katılım bankaları yüzde 22 büyüdüğünü söyleyen Akyüz, 2023 hedefi olan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 10'una katılım bankalarının rahat bir şekilde ulaşacağının altını çizdi. Akyüz, "Büyüme hedefleri tutarsa Türkiye'nin biz çok rahat bir şekilde yüzde 10'lara yani 200 milyarlar mertebesine ulaşırız" şeklinde konuştu. Akyüz, katılım bankalarının aktiflerde yüzde 25.2 büyüdüğünün de altını çizdi.
İkisi bir arada olunca suyu çıkıyor
Katılım bankacılığının kendine has özellikleri oluğunu söyleyen Akyüz, "Dünyada aynı bankada İslami ve mevduatın olduğu sadece Malezya var. Ama ikisi bir arada olunca işin suyu çıkıyor. Çok memnun değiller" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)