BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaHanehalkı servet geleceğinden endişeli----

Hanehalkı servet geleceğinden endişeli

Hanehalkı servet geleceğinden endişeli
16 Ocak 2023 - 08:22 www.finansgundem.com

ABD, İngiltere, Almanya ve Japonya gibi dünyanın en iyi ekonomilerinden bazılarında ekonomik karamsarlık yüksek.

Düşük gelirli haneler arasında kurumlara karşı artan güvensizlik seviyelerini de belirleyen düzenli bir küresel ankete göre, beş kişiden ancak ikisi ailelerinin gelecekte daha iyi durumda olacağına inanıyor.

Yirmi yılı aşkın bir süredir binlerce insanın tutumlarını inceleyen Edelman Güven Barometresi, ABD, İngiltere, Almanya ve Japonya gibi dünyanın en iyi ekonomilerinden bazılarında ekonomik karamsarlığın en yüksek seviyede olduğunu tespit etti.

Anket ayrıca, toplumların pandemi ve enflasyonun etkileriyle nasıl bölündüğünü doğruladı. Yüksek gelirli hanehalkları, hükümet, iş dünyası, medya ve STK'lar gibi kurumlara hala geniş ölçüde güveniyor. Ancak düşük gelirli gruplar arasında yabancılaşma yaygın.

Edelman iletişim grubu geçen yıl 1 Kasım'dan 28 Kasım'a kadar 28 ülkede 32.000'den fazla katılımcıyla yapılan anketi yayınlayan Richard Edelman, "Bu, kitlesel sınıf ayrımını gerçekten yeniden gösterdi" dedi.

Küresel olarak, "ailem ve ben beş yıl içinde daha iyi durumda olacağız" ifadesine katılanların oranı bir önceki yıldaki %50'ye kıyasla yalnızca %40 ve gelişmiş ekonomiler en kötü durumda: Amerika Birleşik Devletleri (%36), İngiltere (%23), Almanya (%15) ve Japonya (%9).

Gelecek 50 yılda dünya ekonomisini neler bekliyor?

 

Dünya ekonomisini 30 yılın en kötü dönemi bekliyor

 

Dünya ekonomisi borç batağında

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)