BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'tan yurtdışı atağı!----

Halkbank'tan yurtdışı atağı!

Halkbank'tan yurtdışı atağı!
21 Mart 2015 - 08:00 www.finansgundem.com

Halkbank, Sırbistan'da faaliyet gösteren 23.5 milyon euro sermayeli Cacanska Bank'ın yüzde 77'sini satın aldı

Toplam 112 milyar liralık kredi hacmi ve 100 milyar lirayı aşan mevduatıyla Türkiye'nin önde gelen bankalarından olan Halkbank, dünyaya açılıyor. Türk bankacılık sektöründe üçüncü olan Halkbank, Sırbistan'da faaliyet gösteren Cacanska Bank'ın yüzde 76.76'sını satın aldı. Banka, hisseler için 10.1 milyon euro ödedi. Cacanska Banka, 11 ildeki 23 şubesi ve toplam 390 personeli ile faaliyet gösteriyor. Hisselerinin Halkbank'a devredilmesiyle birlikte bir reorganizasyon sürecine girecek olan bankanın başta Belgrad olmak üzere ülke genelindeki şube ağının genişletilmesi hedefleniyor. 

TÜRK YATIRIMLARI ARTAR 

Cacanska Banka'nın satın alım kararının Halkbank'ın bölgesel büyüme stratejisi çerçevesinde atılan bir adım olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Bu satın almanın Sırbistan'daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Halkbank olarak Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü görevi üstlenmeyi hedefliyoruz. Bu sayede reel sektöre verdiğimiz desteği Sırbistan'da da sürdüreceğiz" dedi. Genel Müdür Taşkesenlioğlu, Cacanska'nın bankanın kârlılığına katkısının da olacağını belirtti. 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)