BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'tan esnafa 42 milyar TL kredi ----

Halkbank'tan esnafa 42 milyar TL kredi

Halkbank'tan esnafa 42 milyar TL kredi
02 Haziran 2015 - 08:17 www.finansgundem.com

Halkbank 13 yılda 1 milyon esnafa 42 milyar TL kredi kullandırdı

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, yılı sonu itibarıyla esnaf ve sanatkarlara kullandıracakları kredileri 17 milyar lira, diğer KOBİ müşterilerine kullandıracakları kredileri ise 27 milyar lira seviyesine ulaştırmayı planladıklarını belirtti.
 
Taşkesenlioğlu, Erzurum'da bir lokantada düzenlediği basın toplantısında, Halkbank'ın esnaf ve sanatkarlara destek olmak amacıyla kurulmuş bir banka olduğunu ve 77 yıldır her ihtiyaç duyulduğunda söz konusu kesime destek olduklarını ifade etti.
 
Banka olarak, 2002 yılından bu yana bir milyon esnaf ve sanatkara toplam 42 milyar lira kredi kullandırdıklarını aktaran Taşkesenlioğlu, esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için Hazine'nin karşıladığı faiz destek tutarının yaklaşık 3 milyar liraya ulaştığını vurguladı.
 
Taşkesenlioğlu, 2002 yılından itibaren hem kredi kullanan esnaf sayısında hem de kredi tutarında ciddi bir artış sağlandığını kaydetti.
 
2002 yılı sonunda toplam 63 bin 500 esnaf ve sanatkarın kredi bakiyesinin sadece 153 milyon lira olduğunu anımsatan Taşkesenlioğlu, "Bu rakam 2015 yılının birinci çeyreğinde yaklaşık 330 bin esnaf ve sanatkarlarda 14 milyar liraya ulaştı. Yine 2002 yılında yüzde 47 olan faiz oranı şu anda yüzde 5 seviyesinde bulunmaktadır. 2002 yılında beş bin lira olan şahıs üst limitleri 150 bin liraya ulaştı" diye konuştu.
 
Taşkesenlioğlu, esnaf, sanatkarlar ve KOBİ'leri desteklemelerinin ana misyonları olduğunun altını çizerek, bu bilinçle 2013 yılının mayıs ayından bu yana Faiz oranlarının yükselmesine rağmen, esnaf kredilerinin faizlerini yükseltmediklerini belirtti.
 
 "2015 yılında 10 milyar lira kredi kullandırmayı hedefliyoruz"
 
Yükselen faizleri esnafa yansıtmadıklarını anlatan Taşkesenlioğlu, "2015 yılı sonu itibarıyla esnaf ve sanatkarlara kullandırdığımız kredileri 17 milyar lira, diğer KOBİ müşterilerimize kullandıracağımız kredileri ise 27 milyar lira seviyesine ulaştırmayı planlıyoruz. 2015 yılında 200 bin esnaf ve sanatkara 10 milyar lira kredi kullandırmayı ve kredi bakiyesi bulunan esnaf sayısını 400 bine yükseltmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
 
Esnaf ve sanatkarların sektörden kullandığı kredilerin yüzde 50'den fazlasını Halkbank'ın oluşturduğuna dikkati çeken Taşkesenlioğlu, "Bu kapsamda 2015 yılında esnafımıza kullandıracağımız Hazine destekli kredi için faiz desteği 750 milyon lira olacaktır. Bu destek tutarıyla 2015 yılında 10 milyar lira kredi kullandırmayı, yıl sonunda 17 milyar lira bakiyeye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Taşkesenlioğlu, esnaf ve sanatkara sağladıkları desteğin ekonomik istikrar sayesinde olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: "Ekonomik istikrarı sağlayan en önemli unsur bildiğiniz üzere siyasi istikrarın sağlanmış olmasıdır. Bu çalışma ve destekleri daha ileri boyuta taşımak için ekonomik istikrarın sürmesi ve hepimizin var gücümüzle bu istikrara vereceğimiz destek çok önemlidir. Halkbank olarak esnaf ve sanatkarlarımıza destek olmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu alandaki uzun yıllara dayanan deneyimlerimizle ortaya çıkabilecek ihtiyaçları analiz ederek, yenilikçi ürünler sunmayı bundan sonra da sürdüreceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)