BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHalkbank'a ne kadar para yatacak?----

Halkbank'a ne kadar para yatacak?

Halkbank'a ne kadar para yatacak?
27 Haziran 2014 - 10:32 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Türkiye'den rafine edilmiş petrol ürünleri istiyor" dedi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Türkiye'den rafine edilmiş petrol ürünleri istiyor. Şu an Türkiye'nin K.Irak'a günlük 9 milyon ton akaryakıt sevkiyatı var" dedi.

İstanbul'da Enerji Konferansı'nda konuşan Yıldız, Irak'ta toprak bütünlüğünün korunmasından yana olduklarını ifade ederken, petrolde Bağdat'ın hakkının verilmesi gerektiğini söyledi. "Petrol Irak'ın petrolüdür. Petrol gelirlerinin Irak'ın tamamı tarafından paylaşılması gerekiyor" diyen Yıldız, ayrıca Irak'a yönelik yaptırımların azaltılmasının bölge politikası için çok önemli olduğunu ifade etti.

Taner Yıldız ayrıca "Halkbank'a yatan miktarın 93-94 milyon dolar civarında, bir 3.5 milyon daha o kargoya has gelecek. Bundan sonraki kargoların da aynı şekilde devam edeceğini umuyoruz" dedi.  

3,5 MİLYON DOLAR GELECEK

Kuzey Irak'ın petrol satışından gelen 93-94 milyon doların Halkbank hesaplarına yattığını, aynı satış nedeniyle 3,5 milyon doların daha geleceğini kaydeden Yıldız, bundan sonraki satışlardan sağlanan gelirin yine Halkbank'a yatmasının beklendiğini bildirdi. Yıldız, satılan petrolün Irak'a ait olduğunu, Irak'ın neresinden üretim yapılırsa yapılsın bunu piyasalara ileteceklerini, bunlara dair dekontları da merkezi yönetime bildirdiklerini söyledi. Yıldız bir soru üzerine, BOTAŞ'a ait doğalgaz kontratlarını süreleri bittikçe özel sektöre devredeceklerini de belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)