BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore'de enflasyon düştü----

Güney Kore'de enflasyon düştü

Güney Kore'de enflasyon düştü
02 Eylül 2013 - 08:40 www.finansgundem.com

Güney Kore'de Ağustos ayında bir önceki aya göre enflasyon düşüş gösterdi

Güney Kore'de tüketici fiyatları Ağustos ayında bir önceki aya kıyasala daha düşük bir oranda artış gösterdi. Bu artış hükümetin hedef bandının içinde bir enflasyona işaret etti. Temmuz ayında yüzde 1.4 oranında gerçekleşmiş olan enflasyon Ağustos ayında yüzde 1.3 oranında oldu.
Güney Kore'de ihracat artışı hız kazandı
Güney Kore'de ihracat Ağustos ayında bir önceki ayın altında kalan bir artış yaşadı.
İlgili bakanlığın açıklamasına göre Ağustos ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.7 oranında artışla 46 milyar 365 milyon dolar oldu. Temmuz ayında ihracat artışı yüzde 2.6 seviyesindeydi. Analistler Ağustos ayında ihracatın yüzde 4 artacağını öngörüyordu. Ağustos ayında ithalat ise yüzde 0.8 oranında artışla 41 milyr 449 milyon dolar oldu. Temmuz ayında yüzde 3.2 artmış olan ithalatın Ağustos ayında yüzde 2.9 artması bekleniyordu. Ağustos ayında ticaret fazlası ise 4 milyar 916 milyon dolar seviyesinde oldu. Beklentiler Ağustos ayında ihracatın 2.8 milyar dolar fazla vereceği yönündeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)