BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGuindos: Euro Bölgesi resesyona girebilir----

Guindos: Euro Bölgesi resesyona girebilir

Guindos: Euro Bölgesi resesyona girebilir
14 Ekim 2022 - 11:05 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Euro Bölgesi'nde kötü durum senaryosu olarak belirledikleri iki çeyrek üst üste daralmanın gerçekleşebileceğini belirtti.

Euro Bölgesi'ndeki yüksek enflasyon bir problem olarak kalmaya devam ediyor. ECB faiz artırımlarına hız verirken, ay sonundaki toplantı öncesinde yetkililerden önemli açıklamalar geliyor.

Bloomberg HT'de yer alan haberde, Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Euro Bölgesi ekonomisinin art arda iki çeyrek daralmaya yenik düşebileceğini söyledi.

“Teknik bir durgunluk olasılığı da dahil olmak üzere düşük ekonomik büyüme ve yüksek enflasyonun çok zor bir kombinasyonuyla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum” diyen Guindos, “Eylül ayında kötü durum senaryomuz olarak gördüğümüz şey, ana senaryo olmaya yaklaşıyor” ifadelerini kullandı.

Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi olan Almanya da 2023 yılında ülke ekonomisine dair yaptığı tahminlerde daha önce yüzde 2,5 büyüme öngörüsünü revize ederek yüze 0,4 daralma olacağı yönünde değiştirmişti.

Kazaks, riskler ECB'yi faiz artışına zorluyor

 

İngiltere'de resesyon tehlikesi: Ekonomi ağustosta küçüldü

 

IMF: Enflasyon inatçı bir şekilde yüksek

 

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)