BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGPD’ye yeniden başkan oldu----

GPD’ye yeniden başkan oldu

GPD’ye yeniden başkan oldu
20 Şubat 2015 - 10:03 www.finansgundem.com

Gıda Perakendecileri Derneği’nde Nihat Özdemir yeniden başkan seçildi

Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD) 2015 yılı olağan Genel Kurulu 13 Şubat Cuma günü yapıldı. Yönetim Kurulu üyelerinin seçildiği Genel Kurul sonrasında yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında, Başkanlığa yeniden Nihat Özdemir seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına Galip Aykaç (BİM), Mehmet T. Nane (CarrefourSA), Özgür Tort (Migros) ve Şenay Küçük Tanşu (Tchibo) getirildi.

Yönetim Kurulu’nda Aslan Saranga (Dominos), Birol Altınkılıç (Kahve Dünyası), Bülent Mertyürek (Şaypa), Dilek Başarır (McDonalds), Günhan Pikdöken (TurkentYUM), Hacı Beğendik (Beğendik), Haluk Alpay (Obase), İlhan Erkan (TAB), John Sytmen (Dream), Kaan Ünver (Metro), Merter Özay (Özay Hukuk), Murat Keklik (Detay), Mustafa Altındağ (ŞOK), Mustafa Songör (Uyum), Nazlan Ertan (TescoKipa) ve Sıtkı Erben (Adese) yer aldı.
GPD yeni Yönetim Kurulu 2 yıl süreyle görev yapacak.

Genel Kurul toplantısında 2014 yılını değerlendiren Nihat Özdemir;  “2014 yılı organize gıda perakendeciliği açısından cirolarımızın yüzde 9-10, çalışan sayımızın yüzde 18 ve mağaza sayılarımızın da yüzde 15 oranında artış gösterdiği bir yıl oldu” dedi. GPD’nin temsil ettiği organize gıda perakendeciliği sektörü yurt çapında 24 bin satış noktası ve 245 bin çalışanıyla, 40 milyar dolar ciroyu oluşturuyor.

“2015 yılı, geneli itibarıyla perakende sektörü açısından kolay bir yıl olmayacak”
Özdemir, 2014 yılında toplamda 1820 kişinin katılımıyla gerçekleşen 134 toplantıda ağırlıklı olarak Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ve Hal Kayıt Sistemi gibi yasal düzenlemeler ile Ortak Gelişim Kongresi – Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeci Verimliliği konularının ele alındığını belirterek; “2015 yılı, geneli itibarıyla perakende sektörü açısından kolay bir yıl olmayacak. Özellikle tasarrufların artmasına yönelik tedbirler gıdayı olmasa da gıda dışı perakendeciliği önemli ölçüde etkileyecek. GPD olarak ayrıntıda sayabileceğimiz daha pek çok konuda sürdürdüğümüz çalışmaların yanı sıra hepimiz için hayati nitelikte olan Yeni Nesil Kayıt Edici Cihazlar bazında doğrudan Maliye Bakanlığı nezdinde çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmalar 2015 yılında hızlanacak ve Ankara’yı ikna etmek için tekrar ziyaretleri yoğunlaştıracağız. Amacımız 2016 yılına girerken sektörün en az zarar göreceği düzenlemelerin yapılmasını sağlamak.

2015 yılında yeni çalışmalara da imza atmaya hazırlanıyoruz. Üyelerimizden aldığımız destek ve katkılarla emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Özdemir sözlerine 2015 yılı hedeflerini açıklayarak devam etti: “Bu çalışmalar içinde en önemli etkinliğimiz yine Ortak Gelişim Kongremiz olacak. İlk Kongremizde konuşmacılar tarafından dile getirilmiş olan 43 ortak çalışma alanında projeler geliştirirken Ekim 2015’te düzenleyeceğimiz Kongremizin geçen yıldan daha da başarılı olmasına özen göstereceğiz. Bu konuda özel olarak çalışan komitemiz şimdiden önerilerini yapmış bulunuyor.
Önemli miktarda zaman ayırdığımız ve dernek üyelerimizin talepleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz Eğitim-İstihdam alanındaki çalışmalarımız,  Avrupa Birliği’nden kabul görerek hibe kazanan Eğitim Projemizde somutlaştı.  2016 yılı ortasında sonuçlandıracağımız bu projenin yanısıra İSMEK projemizin sonuçlarından bu yıl Nisan sonu itibarıyla, üye firmalar olarak somut biçimde faydalanmaya başlayacağız.
Derneğimiz açısından özel bir öneme sahip olan Gıda Servis Zincirlerimizin AVM’lerle başlattığı çalışmaların sürmesine ve sonuç alınmasına titizlikle eğiliyoruz. Gıda Servis Zincirlerimizle ilgili konuların  gündemimizde daha da fazla yer almasını hedefliyoruz.
Mevzuat  çalışmalarımız bu dönem ağırlıkla ikincil mevzuata odaklanacak: uzun süredir gündemimizin birinci maddesinde yer alan “Perakende Yasası”nın artık yönetmelikleri üzerinde çalışmaya başlıyoruz ve takipçisi olacağız. e-ticaret yasası da yönetmelikleri üzerinde siz üyelerimizin hukukçuları ile başlattığımız çalışmalar için de yer alıyor. 
Kişisel Verilerin Korunması Kanun Taslağı, müzik telif hakları, Elektronik Ticaret Kanununun ikincil mevzuatı, Gıda Kodeksine ilişkin mevzuat gibi konular dönem boyunca odaklanacağımız konular olacak.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)