BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman'dan Hindistan ekonomisi tahmini----

Goldman'dan Hindistan ekonomisi tahmini

Goldman'dan Hindistan ekonomisi tahmini
21 Kasım 2022 - 08:58 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Hindistan'ın büyümesinin gelecek yıl yavaşlamasını bekliyor.

Goldman Sachs Group Inc., Hindistan'ın gelecek yıl ekonomik büyümesine ilişkin tahminini, yüksek borçlanma maliyetlerinden tüketici talebindeki darbeyi ve pandeminin yeniden açılmasının faydalarının azalmasını gerekçe göstererek düşürdü.

Andrew Tilton liderliğindeki Goldman ekonomistleri pazar günü bir raporda, gayri safi yurtiçi hasılanın bu yılki tahmini %6,9'dan sonra 2023 takvim yılında %5,9 artabileceğini yazdı.

Raporda, "Büyüme muhtemelen iki yarıdan oluşan bir hikaye olacak, ilk yarıda yeniden açılma desteğinin azalması ve parasal sıkılaştırmanın iç talebe ağırlık vermesi nedeniyle daha yavaş bir ilk yarı olacak. İkinci yarıda, küresel büyüme toparlandıkça, net ihracattan kaynaklanan düşüş azaldıkça ve yatırım döngüsü hız kazandıkça büyüme muhtemelen yeniden hızlanacak." ifadelerine yer verildi.

Goldman analistleri, dolar karşısında bir miktar değer kaybına rağmen rupinin bölgedeki en iyi performans gösteren para birimleri arasında yer aldığını belirterek, manşet enflasyonun da bu yıl tahmini %6,8'den gelecek takvim yılında %6,1'e düşeceğini bildirdi.

Yellen: Hindistan, Rus petrolü satın alabilir

 

Hindistan: Fransız yapımı Rafale uçaklarına ihtiyaç duyuyoruz

 

Hindistan, dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)