BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaDış PiyasalarGoldman yatırımcılara hedef gösterdi----

Goldman yatırımcılara hedef gösterdi

Goldman yatırımcılara hedef gösterdi
02 Temmuz 2013 - 12:03 www.finansgundem.com

Büyüme kaygıları ile yatırımcının gözünden düşen BRIC ülkelerinin yerine Goldman ABD'yi hedef gösterdi

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs Amerikan şirketlerinin bulunduğu sepet için, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Çin’den oluşan BRIC ülkeleri hisse senedi piyasaları için yaptığı al tavsiyesini sonlandırdı ve bunun yerine Amerikan şirketlerini önerdi.
Amerikalı yatırım bankasının, konuyla ilgili 1 Temmuz’da yayınlanan raporunda; aldıkları kararda Dünya’nın 2. büyük ekonomisi olan Çin’in yavaşlayan büyüme hızının etkili olduğu belirtildi. Goldman Sachs geçen hafta Çin için büyüme beklentisini revize etmiş ve daha önce 2013 için yüzde 7,8 olan büyüme tahminini yüzde 7,4’e, 2014 için olan büyüme tahminini de yüzde 8,4’den 7,7’ye çekmişti.
Goldman Sacks raporunda, sepet oluşturulurken, yıl genelinde BRIC ülkelerinde büyüme kaynaklı yüzde 3 artış beklenirken,  ABD hisselerinde yüzde 6'lık artış öngördüğünü belirtti. Bunun nedeninin ise belirsiz ve zayıflayan Çin ekonomisi olduğu ifade edildi.
Geçen hafta Ben Bernanke’nin ekonomik teşvikleri azaltacağını açıklamasının ardından, gelişmekte olan ülkelerin bundan hızlı bir şekilde etkileneceği söyleniyordu. Ekonomistler Goldman Sacks’ın al tavsiyesini geri çekmesinin ardından, gelişmelerin Çin’in beklenenden daha kısa sürede negatif etkileneceğine, ekonominin daha hızlı bir şekilde zayıflayacağına işaret ettiğini söylüyorlar.
Çin PMI endeksi Haziran ayında 50,8’den 50,1’e düştü, HSBC PIM endeksi ise son 9 ayın en düşük seviyesine gelerek 48,2 olarak gerçekleşti.
Çin BRIC ülkeleri içinde ekonomisi karanlık gözüken tek ülke de değil. Hint Rupisi, cari işlemler açığının da yükselmesiyle birlikte geçtiğimiz ay ABD doları karşısında değer kaybını daha da arttırdı. Brezilya ekonomisi da  ülkedeki eylemler nedeniyle kan kaybediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)