BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs kadın bankacıların önünü tıkıyor----

Goldman Sachs kadın bankacıların önünü tıkıyor

Goldman Sachs kadın bankacıların önünü tıkıyor
14 Mart 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs kadın yöneticilerin yaprak dökümüyle karşı karşıya. Yetenekli kadın bankacılar kariyerlerinde ilerleyebilmek için bankadan istifa etmekten başka çare bulamıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

David Solomon, beş yılı aşkın bir süre önce Goldman Sachs'ın CEO'su olduğunda, kadınları firmanın üst düzey seviyelerine terfi ettirmeyi bir öncelik haline getirmişti. Ancak Wall Street bankası bu hedefe henüz ulaşabilmiş gibi görünmüyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre, 2018'in sonunda bankanın ortağı olan kadınların yaklaşık üçte ikisi ya firmadan ayrıldı ya da artık bu ünvana sahip değil. Aynı durum erkek ortakların sadece yarısından biraz azı için söylenebilir.

Şu anda bankanın hiçbir büyük birimini kadın yöneticiler yürütmüyor. Solomon’un ayrılması halinde yerini alabilecek hiçbir kadın aday da görülmüyor. Goldman’daki sekiz üst düzey yöneticiden sadece ikisi kadın ve söz konusu bankacılar hukuk ve muhasebe gibi gelir getirmeyen pozisyonlarda bulunuyorlar.

Goldman'ın yatırım bankacılığı ve piyasaları ana birimlerinde bir dizi yıldız kadın ortak, yükselmek için çok az yol gördükleri için bankadan veya ortak statüsünden ayrıldı. Firmadan ayrılan birçok kadın bankacı ise başka yerlerde daha iyi fırsatlar bulabildi.

Solomon, Journal'a yaptığı yazılı açıklamada, "Kadınları en üst kademelerimize yükseltmek, hedeflerimize ulaşamadığımız bir alandır. Uzun vadeli başarımız, önemli ölçüde üst düzey rollerde kadın ortaklar geliştirmemize bağlı" itirafında bulundu.

Stephanie Cohen, 2020'nin sonlarında tüketici ve varlık yönetimi işinin eş başkanlığına getirilen başarılı bir yatırım bankacısıydı. Goldman tarihinde firmada büyük bir bölümü yöneten birkaç kadından biri olan Cohen’in görevi uzun soluklu olmadı.

Bankanın tüketici işletmesinde halihazırda derin kusurları vardı ve üst düzey eleştirilere hedef oluyordu. Bankanın geçen yılki ortaklar toplantısında Goldman’ın tüketici ve varlık yönetimi birimi stratejisi için ‘saçmalık’ ifadeleri kullanıldı. Milyarlarca dolarlık zararın ardından Goldman işletmeden çekildi. Cohen ise geçen haziran ayında kişisel nedenlerden dolayı ücretsiz izne ayrıldı ve bazı ortaklara göre geri dönmesi beklenmiyor.

Yirmi yıldır bankanın en iyi performans gösteren traderları arasında yer alan Beth Hammack, CFO pozisyonunu kaybettikten sonra yatırım bankacılığı bölümünde küresel finansmandan sorumlu eş başkanlığa getirildi. Goldman geçen ay Hammack'ın emekli olacağını ve Goldman'ın danışmanlık rolü olarak tanımladığı kıdemli yöneticilik pozisyonuna getirileceğini duyurdu. Haber kaynaklarına göre Hammack CFO pozisyonluğu gibi, ilgilendiği pozisyonlardan hiçbirini göremediği için bankadan ayrılıyor ve bunu yakın zamanda açıklayacak. Hammack, daha önceki bir açıklamasında Goldman'da "inanılmaz fırsatlara" sahip olduğunu söyledi.

2006'da ortak olarak atanan Susie Scher, 2021'de küresel finansman başkanı seçildiğinde yatırım bankacılığının zirvesine yükselişinin sona erdiğini biliyordu. Zira getirildiği pozisyon daha az talep edilen bir alandı ve bir bölüm başkanı olma yarışından çıkardığı aşağı yukarı anlaşılmıştı. Şu anda Goldman'da kıdemli danışman olarak görev yapan Scher, yaz aylarında Solomon'a artık ortak olmak istemediğini söyledi.

Goldman'ın para kazanma makinası olarak görülen piyasalar bölümü, uzun süredir görev yapan kadın ortaklarının neredeyse tamamını kaybetti. Bazı ortaklara göre, kalan son kadın bankacılardan biri olan Anne Marie Darling de yakında firmadan ayrılmayı planlıyor.

Son yıllardaki diğer üst düzey istifalar arasında da ilgi çekici örnekler var: 20 yıl boyunca Goldman'ın varlık yönetimi bölümünde yer alan Katie Koch, şu anda para yöneticisi TCW Group'un yöneticisi konumunda. Goldman'ın özerk işletmeler küresel başkanı ve yönetim komitesinin bir üyesi olan Dina Powell McCormick, ticari banka BDT & MSD Partners'ın başkan yardımcısı olmak için istifa etti. Goldman'ın Çin hisse senetleri başkanı olan Christina Ma, şu anda HSBC'nin Asya Pasifik küresel bankacılık başkanı.

Goldman'daki yaklaşık 19 yıllık kariyeri boyunca küresel yatırımcı ilişkileri başkanlığı da dahil olmak üzere üst düzey görevlerde bulunan Heather Miner, şu anda Advent International'da operasyon direktörü olarak görev yapıyor. Yaklaşık 19 yıldır Goldman’da çalışan Margaret Anadu, şu anda özel yatırım şirketi Vistria Group'un kıdemli ortağı.

Goldman'ın sözcüsü, firmadaki ortakların ayrılmasının tarihsel normlar dahilinde olduğunu söyledi.

Finans sektöründe kadının rolü hızla artıyor

 

Guterres: Kadınlara tam yasal eşitlik sağlanmasından 300 yıl uzaktayız

 

Ünlü fintek CEO’sundan 8 Mart mesajı: Kadınları değil sistemi düzeltin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)