BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs, Fed'den iki faiz indirimi bekliyor----

Goldman Sachs, Fed'den iki faiz indirimi bekliyor

Goldman Sachs, Fed'den iki faiz indirimi bekliyor
11 Aralık 2023 - 11:00 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Fed'den 2024 yılında 2 faiz indirimi bekliyor. Banka, daha önce Fed'in önümüzdeki aralık ayında faiz indirimine başlayacağı tahmininde bulunmuştu.

Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki yıl iki kez faiz indirimine gideceğini öngörürken, enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek ilk indirim beklentisini üçüncü çeyreğe taşıdı.

Goldman Sachs daha önce Fed'in önümüzdeki aralık ayında faiz indirimine başlayacağını tahmin etmişti. İki indirim, önceki %5,13'lük tahminine kıyasla 2024 yılı sonunda federal fonlama Faiz oranının %4,875 olacağı anlamına geliyor.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius 10 Aralık tarihli raporunda, "Sağlıklı büyüme ve işgücü piyasası verileri sigorta kesintilerinin yakın olmadığını gösteriyor... Ancak daha iyi enflasyon haberleri normalleşme kesintilerinin biraz daha erken gelebileceğini gösteriyor" dedi.

Goldman Sachs, bazı katılımcıların "enflasyon haberlerine tepki olarak öncekinden daha fazla kesinti yapabileceğini, ancak diğerlerinin piyasayı çok fazla kesintiyi çok erken fiyatlamaya teşvik etmekten kaçınmak için geri çekilebileceğini" düşünüyor.

Hatzius, "Bizim kendi enflasyon tahminimiz biraz daha düşük, ancak FOMC katılımcıları muhtemelen daha az iyimser olmayı tercih edeceklerdir" dedi.

Fed faiz indirimlerine ne zaman başlayacak?

 

Fed yetkilisi Daly'den faiz mesajı

 

Goldman'dan BoE faiz indirimi beklentisi

 

Morgan Stanley ve Goldman Sachs'tan 'Fed'in faiz indirimi' konusunda farklı tahminler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)