BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman'dan BoE faiz indirimi beklentisi----

Goldman'dan BoE faiz indirimi beklentisi

Goldman'dan BoE faiz indirimi beklentisi
11 Aralık 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, BoE'nin ilk faiz indirimini ağustosta yapmasını bekliyor

Goldman Sachs Group, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) ilk faiz indirimini ağustos ayında yapacağını ve indirim hızının daha önce tahmin edilenden daha yüksek olacağını söyledi.

Aralarında Sven Jari Stehn'in de bulunduğu Goldman ekonomistleri pazar günü yayınladıkları bir notta, 25 baz puanlık ilk indirimi, faiz oranı 2025 yılı ortalarında %3'e ulaşıncaya kadar her politika toplantısında benzer indirimlerin takip etmesinin beklendiğini belirttiler.

"Bu daha hızlı tempo, tarihsel kesinti döngüleriyle, Avrupa Merkez Bankası (ECB) için güncellenmiş tahminimizle ve enflasyonda daha hızlı bir düşüş tahminimizle daha uyumludur" dediler.

Bloomberg Economics de BoE'nin zayıf bir ekonomiye karşı güçlü temel fiyat baskılarını dengelemesi nedeniyle ağustos ayında ilk Faiz indirimini öngörüyor. Bankanın bu hafta üst üste üçüncü toplantıda da borçlanma maliyetlerini %5,25'te tutması bekleniyor.

Goldman ayrıca görünümde "önemli" bir belirsizlik olduğunu ve enflasyonun öngörülenden daha yavaş düşmesi halinde banka faizinin 2024 yılı boyunca %5,25'te kalmasının gerekme olasılığının %30 olduğunu vurguladı.

BoE Başkanı Bailey: Faizlerin cari seviyelerde kalması gerekecek

 

JPMorgan, BoE'nin ilk faiz indirimini seneye yapmasını bekliyor

 

BoE faizleri 15 yılın en yüksek seviyesinde bırakabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)