BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGezi Parkı sayesinde rekor kırdılar----

Gezi Parkı sayesinde rekor kırdılar

Gezi Parkı sayesinde rekor kırdılar
09 Haziran 2013 - 17:20 www.finansgundem.com

Gezi Parkı eylemcileri iletişimlerinin kopmaması için, rekor seviyede Zello, AnchorFree ve Hotspot Shield uygulamalarından indirdiler.

Gezi Parkı eylemcileri internet ve sosyal medya ile bağlarının kesilmemesi için bir çok alternatif bağlantı yazılımları kullanmaya başladı. Geçen gün haberini yaptığımız bas konuş uygulaması “zello walkie talkie” ve VPN bağlantı programı “AnchorFree” bunlardan biriydi. Son bir hafta da Türkiye üzerinden bu tür yazılımlara yoğun bir ilgi olduğu belirtiliyor.

Bu yazılımların haricinde, sanal özel ağ olarak nitelenen VPN, kullanıcılarının kimlik bilgilerini gizleyip, onlara ülkelerinde yasaklanmış olsa da, tüm internet içeriğine erişim imkânı veren, Hotspot Shield adlı VPN servisi de en çok tercih edilen yöntemlerden biri oldu.  Hotspot Shield yetkilileri geçtiğimiz hafta sonundan bu yana Türkiye’den yaklaşık 120 bin kişinin siteye kayıt olduğunu ve programı indirdiğini, bunun da normalin 10 katı olduğunu açıkladı. Şirket, geçtiğimiz hafta sonunda iPhone ve Android telefonlar için VPN programı yükleme sayısının 30 kat arttığı, masa üstü bilgisayarlardaki artışınsa yüzde 800 olduğunu duyurdu.
Bas-konuş uygulaması
“AnchorFree” programı, sadece geçtiğimiz cumartesi günü 98 bin 487 kez indirilirken, Hotspot Shield dışında hafta sonu boyunca en çok indirilen uygulamalar arasında Twitter, Ustream ve bas-konuş uygulaması Zello yer alıyor. Zello’nun, uygulamalar listesinde Türkiye sayesinde bir numaraya yükseldiği de belirtiliyor. 
Arap Baharı’nın yıldızı
Bu yazılımın, son zamanlarda dünya çapında gerçekleşen (Arap Baharı gibi) bir çok demokratik eylemde de kullanıldığı ifade edilirken, Hotspot Shield şirketinin kurucusu David Gorodyansky, Türkiye’deki yetkililerin Mısır, Libya ve Suriye gibi internet erişimini bloke etmediğini, fakat bağlantı hızını yavaşlatarak, geçici olarak siteleri devre dışı bıraktığını söyledi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Reuters’e yaptığı açıklamada her hangi bir sosyal medya sitesine erişimi engellemediklerini vurguladı. Turkcell  bu konuda kendilerine herhangi başvuru olmadığını belirterek, “Ekiplerimiz, aksayan yerlerdeki iletişimi yeniden sağlamak için sürekli çalışıyor” açıklaması yaptı. Vodafone ise, Türkiye’de sosyal ağlara girişin hızlanması, fotoğraf ve video gönderiminin artması nedeniyle kapasite artırdıklarını bildirdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)