BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGençler bu becerilere yabancı----

Gençler bu becerilere yabancı

Gençler bu becerilere yabancı
04 Nisan 2024 - 17:55 www.finansgundem.com

Geçmiş nesillerin sahip olduğu bazı yetenekler Y kuşağı ve sonrasında unutulmaya yüz tuttu. Ancak ev tadilat işleri veya sıfırdan yemek pişirme gibi önemli beceriler hane halkları için kritik öneme sahip

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELER SERVİSİ

Genç nesiller artık eskilerin yaptığı birçok şeyin değerli olduğunu kabul etmiyor. Ancak Flowing Cents’in haberine göre Y kuşağı ve sonrasının sahip olmadığı bazı yetenekler hane halkı ekonomisi için oldukça değerli niteliklere sahip. Haberde genç nesillerin artık değer vermediği 9 beceriye dikkat çekiliyor:

Ev içi tadilat işleri

Ev içerisindeki bazı temel tadilat ve iyileştirmelerin nasıl yapılabileceğini bilmek önemli bir beceridir. Tadilatları kendi başınıza yapmanız hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenize imkan sağlar. Ayrıca işi kendiniz yaptığınız için olası hayal kırıklıklarından da kurtulabilirsiniz. Gençlerse genellikle tadilat işlerinden uzak durmayı tercih ediyor.

Telefon numaralarını ezberlemek

Eskilerin inanılmaz derecede güçlü bir telefon hafızası vardır. Y kuşağı ise sadece numaraları telefonlarına kaydeder ve numaraları asla ezberlemez. Ancak telefonunuzun kaybolması halinde yakınlarınızın telefonlarına ihtiyaç duyacağınızı da unutmamak gerekir.

Google olmadan araştırma yapmak

Eskiler detaylı araştırma yapmanın ne anlama geldiğini bilir. Ansiklopedi ve birçok kaynağa başvurarak Google’a ihtiyaç duymadan aradıkları bilgiye ulaşabilir. Gençlerse sadece Google’ın arama butonunda ihtiyaçları olan bilgiyi sorgulatır ve gelen ilk cevabı doğru olarak kabul eder.

El yazısı

Günümüzde el yazısı kaybolmuş bir beceri olarak görülüyor. Y kuşağı her koşulda el ile yazı yazmaktan kaçınıyor. Eskilerse hâlâ birçok şeyi yazarak not almayı tercih ediyor.

Fiziksel bir haritayı okuyabilmek

Gerçek bir haritayı okumak çoğu Y kuşağının gereksiz bulduğu bir beceridir. Bununla birlikte fiziksel bir haritanın A noktasından B noktasına gitmeyi kolaylaştırabileceği zamanlar da vardır. Gençlerse bu yetenekten habersiz.

Dikiş, nakış ve giysi onarımı

Eskiler kıyafetlerinde oluşabilecek hasarları çözmenin yolunu bilir. Y kuşağı içinse para harcamak daha kolaydır ve hemen yeni bir kıyafet satın almayı tercih eder. Dolayısıyla dikiş, nakış ve giysi onarımı gibi yetenekler de günümüzün kaybolan becerileri arasında görülüyor.

Araba bakımı

Eskiler araçlarının yağını nasıl değiştireceklerini, ön cam yıkama sıvısını nasıl ekleyeceklerini ve arabalarını nasıl nispeten iyi durumda tutacaklarını bilirler. Y kuşağı ise bunu yapmaları için başkalarına para ödüyorlar.

Kütüphane kullanımı

Eskiler bir kütüphaneye nasıl girileceğini ve gerekli bilgiye nasıl ulaşabileceklerini bilirler. Y kuşağı ise bilgiye ulaşım için kitaplara çok fazla ihtiyaç duymaz ve kütüphaneyi çok fazla kullanmaz. Bu da gençler için kütüphane kullanımını unutulan bir beceri haline getiriyor.

Sıfırdan yemek pişirmek

Y kuşağı genellikle dışarıda yemek yemeyi ya da birisinin onlar için dışarıdan yemek getirmesini tercih eder. Eskilerse masaya nasıl sıfırdan harika bir yemek getirebileceğini bilir. Yemek pişirmek sadece eğlenceli değil aynı zamanda uygun fiyatlı ve daha sağlıklıdır. Dolayısıyla gençlerin bu tercihinin de yanlış olduğu söylenebilir.

Gençlerin bugün yapması gereken 7 birikim hamlesi

 

Gençlerle ilgili karamsar araştırma

 

Gençlerde finansal baskının adresi sosyal medya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)