BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalarda kriz çıkar mı?----

Gelişen piyasalarda kriz çıkar mı?

Gelişen piyasalarda kriz çıkar mı?
10 Şubat 2014 - 13:08 www.finansgundem.com

Gelişen piyasalarda son dönemde yaşanan çalkantıların, Euro Bölgesi borç krizinin etkilerine benzer olabileceği konuşuldu

Son dönemde gelişen piyasalarda yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları endişelendirdi. Geçtiğimiz hafta 'Gelişen Piyasalar ve Yeni Euro Bölgesi' başlıklı bir rapor kaleme alan PNC Wealth Management Baş Stratejisti William Stone, "Gelişen piyasalardaki sorunların küresel piyasalarda Euro Bölgesi'nin 2011-2012 döneminde yarattığına benzer etkilere yol açmasını bekliyoruz" dedi.

YATIRIMCILAR HAZIRLIKLI OLMALI

"Gelişen piyasaların küresel ekonomiyi bir krize sürükleyeceğini sanmıyoruz" diyen Stone, yine de şu uyarıda bulundu: "Ancak yatırımcılar kendilerini endişe kaynaklı dalgalanmalara karşı iyi konumlandırmalı. Euro Bölgesi krizi sırasında hisse piyasası dışına itilen yatırımcılar endişeler geçtikten sonra kaçırdıkları piyasa geri dönüş fırsatları bakımından ağır bedeller ödedi." Ancak bu konuda farklı görüşler de var.

KOTECHA: İKİSİ ARASINDA BÜYÜK FARK VAR

Credit Agricole'dan Mitul Kotecha gelişen piyasalardaki sorunlar ile Euro Bölgesi krizi arasında büyük farklar olduğunu söyledi. Kotecha, iki olay arasındaki tek benzerliğin ise diğer piyasalara sıçrama riski olduğunu belirtti. Kotecha, "Gelişen piyasalarla ilgili o kadar çok sorun var ki hepsi bir araya geldiği zaman Fed'in varlık alımlarından çekilecek olmasının olumsuz etkilerini artırıyor" dedi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat10 Şubat 2014 16:01

    türkiyede krize gerek yokki zaten spk ve imkb yönetimi krizisiz krizi yaşatıyor millete katlamalı düşen onlarca tahta var birde derler yatırımcı olun,kiler 4 yıl önce 8 liradan 1.5 a düştü buna ne diyeceksiniz.