BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom'a dava şoku!----

Gazprom'a dava şoku!

Gazprom'a dava şoku!
22 Şubat 2023 - 13:42 www.finansgundem.com

Enerji şirketi Engie, Gazprom'a yükümlülüklere uymadığı gerekçesiyle dava açtı.

Fransız kamu enerji hizmetleri şirketi Engie, gaz teslimat yükümlülüklerine uymaması sebebiyle Rus Gazprom'a karşı bir tahkim prosedürü başlattığını açıkladı.

Gazprom, Fransız tarafının temmuz ayı teslimatlarının tamamını ödememesi üzerine ağustos ayında doğalgaz teslimatlarını durdurduğunu söyledi.

Paris merkezli firma, sözleşmeden doğan cezaların ödenmesinin yanı sıra arzın durmasından kaynaklanan zararların tazmin edilmesini istediğini açıkladı.

Şirket raporunda, "Bu tahkim prosedürü, Gazprom Export LLC'nin 2022 Haziran ayı ortası itibariyle Engie'ye yaptığı önemli teslimat eksikliklerinden ve ardından Gazprom Export LLC'nin 2022 yazının sonunda taraflar arasındaki bir anlaşmazlık nedeniyle Engie'ye yaptığı teslimatları tek taraflı olarak azaltma kararından kaynaklanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Ağustos ayında Gazprom, temmuz ayı gaz teslimatlarının tamamını ödemeyen Fransız firmasına gaz arzını kestiğini duyurdu.

Gazprom, Engie'ye 1 Eylül'den itibaren, tedarik edilen gazın ödemesini aldığı ana kadar gaz dağıtımını durduracağını açıkladı.

Rus yasalarına göre, önceki tedarik için tam ödeme yapılmadan daha fazla gaz teslimatı yapmak imkansız.

Engie hakkında

Engie SA, Fransa merkezli bir elektrik iletim şirketidir. Şirket, 22 Temmuz 2008 tarihinde Gaz de France ile Suez şirketlerinin birleşmesi sonucu kurulmuş olup ağırlıklı olarak elektrik üretimi ve dağıtımı, doğalgaz, nükleer enerji, yenilenebilir enerji ve petrol alanlarında faaliyet göstermektedir.

Fransız Engie nükleer santralden çıkıyor mu

 

Tarihinde ilk kez zarar eden Gazprom'a kötü haber

 

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Gazprom açıklaması

 

Gazprom'un Avrupa'ya sevk edeceği gazın miktarı artacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)