BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTarihinde ilk kez zarar eden Gazprom'a kötü haber----

Tarihinde ilk kez zarar eden Gazprom'a kötü haber

Tarihinde ilk kez zarar eden Gazprom'a kötü haber
15 Mayıs 2020 - 11:33 www.finansgundem.com

Dün 2020 yılı ilk çeyrek bilançosunda 306 milyar ruble zarar açıklayan, böylece tarihinde ilk kez "zararına çalışmaya" başkayan Gazprom için daha zorlu bir dönem gelebilir

Korona virüs salgını yüzünden düşen talep ve sıcak geçen kış doğal gaz ihracatçılarını da zora soktu. Bloomberg ajansı dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı konumundaki Katar'ın, durumdan duyduğu memnuniyetsizlik nedeniyle doğal gazda yeni bir fiyat savaşı başlatabileceğini yazıyor.

Buna göre Doha yönetiminin önündeki ikilem üretimi kısmak ya da talebi korumak adına fiyatı aşağı çekmek. Üretimi azaltma kararı ise devletin gelirlerine darbe vurmanın yanı sıra Katar'ın "en büyük ihracatçı" ünvanını yitirmesi anlamına geliyor.

Fiyat kırarak ihracatçılar arası bir savaş başlatmak ise düşük maliyetlere rağmen sıvılaşırılmış doğal gaz üretimini kârlı bir uğraş olmaktan çıkarma riskini barındırıyor. Öyle ki yakın gelecekte sıvılaştırılmış gaz fiyatının kısa bir süre önce petrolde olduğu gibi sıfıra yaklaşması olasılığı söz konusu.

Bloomberg ajansı, hangi yolu seçerse seçsin Katar'ı zor günlerin beklediğini yazıyor. Katar Avrupa pazarında Rusya'nın rakipleri arasında.

Rosneft yılın ilk çeyreğinde 156 milyar ruble zarar etti

3 şirketten biri iflas edebilir

Virüsün küresel maliyeti 9 trilyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)