BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Devlet Başkanı Putin'den Gazprom açıklaması----

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Gazprom açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Gazprom açıklaması
17 Şubat 2023 - 14:58 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin Gazprom’un 30’uncu yıl etkinliğinde, "Gazprom’un planları, çok kutuplu dünyanın merkezlerinden Rusya’nın öncelikleriyle örtüşüyor" ifadesini kullandı.

Rus enerji şirketi Gazprom’un 30’uncu yıl etkinliğine video konferans yöntemiyle katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazprom’un on yıllara varan planlar geliştirdiğini belirterek, “Gazprom'un uzun vadeli planları her zaman ileriye dönük, gelecek yıllar hatta on yıllara göre tasarlanıyor. Bu da çok kutuplu dünyanın egemen merkezlerinden büyük bir güç olarak Rusya'nın ulusal çıkarları, emelleri ve öncelikleriyle tamamen örtüşüyor.” dedi.

Son 30 yılda, küresel doğalgaz talebinin yaklaşık iki kat arttığına işaret eden Putin, “Uzmanların tahminlerine göre de gelecek 20 yıl içerisinde en az yüzde 20 daha artacak. (Enerjide) Dönüşüm sürecinde talep çok büyük olacak. Bu büyümenin yarısından fazlası Asya-Pasifik bölgesinde, ekonomisinin büyüme hızı dikkate alındığında özellikle de Çin’de gerçekleşecektir.” diye konuştu.

Söz konusu gelişmeler ışığında, Rusya’nın doğusundaki doğalgaz altyapısının geliştirilmesinin stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Putin, “Buna Yakutsk ve İrkutsk’taki gaz üretim merkezleri, inşa halindeki Amur gaz işleme tesisi, geçtiğimiz aralık ayında Kovıtka gaz sahasının hizmete girmesiyle yeni kapasiteye sahip olan Sibirya’nın Gücü boru hattı dahildir.” dedi.

Putin, Gazprom’un uluslararası işbirliği ve ihracat alanında devasa ve karmaşık görevlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bu lojistik rotaların yeniden yapılandırılması ve yeni pazarlarda yer edinilmesi ile ilgili bir durum. Daha dün Aleksey Borisoviç (Gazprom Başkanı Aleksey Miller) ile tüm bu planları potansiyel ortaklarımızla istişare etmek için neredeyse iki saat harcadık.” ifadelerini kullandı.

Putin, adil olmayan rekabet koşulları ve dışarıdan gelişimine yönelik doğrudan müdahalelere rağmen Gazprom’un ilerlemeye, yeni projeler geliştirmeye devam ettiğini söyledi.

Gazprom'un Avrupa'ya sevk edeceği gazın miktarı artacak

 

Gazprom ile Özbekistan arasında doğalgazda "yol haritası" imzası

 

Gazprom'un Avrupa'ya gaz sevkiyatı yüzde 23 azalacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)