BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGame Of Thrones Türk’e emanet----

Game Of Thrones Türk’e emanet

Game Of Thrones Türk’e emanet
14 Mayıs 2013 - 18:48 www.finansgundem.com

Game Of Thrones'un görsel efektlerini bir Türk yapıyor

Dünyanın en popüler dizisi olan ve Türkiye’de ilgi ile izlenen Game Of Thrones – Taht Oyunları’nın görsel efektleri İstanbul’da Gradienlfx Görsel Efect şirketi tarafından yapılıyor.
2006’da Los Angeles’da, Olçun Tan ve Thomas Tannenberger tarafından kurulan Gradientfx Görsel Efect şirketi dünya çapında bir stüdyo. Gradientfx Görsel Efect, kısa zamanda film piyasında tanınıp Vancouver, Londra, Düsseldorf ve İstanbul'da açılan yeni ofislerle gelen taleplere cevap vermeye çalışıyor.
Olçun Tan’ın rol oynadığı projeler saymakla bitmiyor. 60’ın üzerinde filme bizzat imza atan Tan, şimdiye kadar görsel efeklerini yaptığı projeler içinde Harry Potter serisini, Black Hawk Down ve Game of Thrones’ u sayıyor.
Bunların yanı sıra, 2012 (2009/I) Kung Fu Panda (2008) The Patriot (2000) Enemy at the Gates (2001) American Reunion (2012) Lara Croft: Tomb Raider (2001) The Ugly Truth (2009) Shark Tale (2004) The Box (2009/I) Piranha (2010) The Host (2013) Gradientfx Görsel Efect’ in görsel efeklerini yaptığı ses getiren projelerin sadece bir kaçı.Katkıda bulunduğu projeler ile ABD’nin en prestijli kurumlarından biri olan VES (Visual Effect Society) tarafından görsel effekt danışmanı ve görsel effekt yapımcısı olarak VES Ödülü almaya aday gösterilen Olçun Tan, "Krupp - Eine Deutsche Familie" filminin görsel efectleri ile diğer bir saygın kurum olan HPA Hollywood Post Allience’ den HPA Ödülü’ne layık görüldü.
Ayrıca, Thomas Tannenberger ile geliştirdikleri 2D veya stereoskopik 3D previsualization ve doğrusal olmayan üretim sistemi ile aynı kurumdan HPA Judges Award , Creativity and Innovation, 2010 Ödülünü kazandıTan, geleceğe dönük projeleri arasından en büyük hayalinin Çanakkale hakkında bir film olduğunu söylüyor. Çanakkale savaşını sıradan bir askerin gözünden anlatmak istediğini söyleyen Tan, “ askerler savaşların hem kahramanları hem de kurbanları. Ben bu filmle savaşın anlamsızlığını anlatmak istiyorum” diyor.
Olçun Tan kimdir?
Olçun Tan, tekniker bir baba ve muhasebeci bir annenin ilk çocuğu olarak 1976 yılında Frankfurt Almanya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Almanya’da tamamladıktan sonra üniversitede bilgisayar programlamacılığı ve üç boyutlu grafik tasarımı dersleri aldı. Görsel effect yapma işine çok genç yaşlarda hobi olarak başladı. Derken henüz okul bitmeden kendini profesyonel hayatın içinde buldu. Henüz 19 yaşındayken profesyonel olarak sektöre atıldı.“Endüstri içinde büyüdüm” diyen Tan, Almanya’da sektördeki en genç profesyonel oldu. Aldığı iş teklifleri ile 2000 yılında İngiltere’ye daha sonra 2003’te ABD’ ye taşındı. Halen LA Santa Monica’da yaşıyor. Çocukluğunun geçtiği Almanya’yı özlüyor. “Köklerim orada” dediği Türkiye’yi çok seviyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)