BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFTX’in iflası dev kripto fonunu batırdı----

FTX’in iflası dev kripto fonunu batırdı

FTX’in iflası dev kripto fonunu batırdı
21 Şubat 2023 - 15:32 www.finansgundem.com

Varlıklarının yarısını FTX’e kaptıran 200 milyon dolarlık hedge fonu firması Galois Capital iflasını açıkladı. Fon varlıklarının kalan yarısını yatırımcılarına dağıtacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl kripto dünyası dünyanın en büyük kripto para firmalarından biri olan FTX’in çöküşüne şahit olmuştu. Financial Times’ın haberine göre FTX skandalının en yüksek profilli kurbanı ise varlıklarının yarısını kripto borsasına kaptıran hedge fonu firması Galois Capital oldu.

Habere göre 200 milyon dolarlık varlığı yöneten hedge fonu firması iflas etmeye ve kalan varlıklarını yatırımcılarına dağıtmaya karar verdi. Dünyanın en büyük kripto odaklı kantitatif fonlarından biri olan Galios yatırımcılarına tüm ticari işlemlerini durdurduğunu ve artık geçerli olmadığı için tüm pozisyonlarından çıktığını açıkladı.

Fonun kurucularından Kevin Zhou, “FTX durumunun ciddiyeti göz önüne alındığında, fonu hem finansal hem de kültürel olarak işletmeye devam etmenin uygun olduğunu düşünmüyoruz. Bir kez daha kendimizi içinde bulduğumuz mevcut durum için çok özür dilerim” dedi.

FT haberine göre, Galios kasım ayında FTX’teki varlıklarının bir kısmını kurtarmış ancak yine de varlıklarının yarısının iflas eden kripto firmasına kaptırmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu tablo 2008’deki Lehman Brothers’ın çöküşünü hatırlatıyor. Zira söz konusu skandalda da hedge fonlarının milyarlarca dolarlık varlığı iflas eden finans devinde sıkışıp kalmıştı. Lehman Brothers da benzer bir şekilde finans şirketleri arasında saygın bir ticaret platformu olarak görülüyordu.

FTX Delaware’in iflası nedeniyle 1 milyon civarında alacaklının ortaya çıktığı biliniyor. Suçsuz olduğunu iddia eden kripto firmasının kurucusu Sam Bankman-Fried, ekim ayında yargılanacak.

Galois yatırımcılarıyla paylaştığı mesajda, fonun kapatılmasının ardından müşterilerine FTX'te sıkışıp kalmayan paranın yüzde 90'ını dağıtacağını söyledi. Geri kalan yüzde 10'luk kısım ise yöneticiler ve denetçilerle yapılan görüşmeler sonuçlanana kadar geçici olarak tutulacak.

Zhou ayrıca uzun bir dava sürecini beklemek yerine fonun FTX'teki talebini satmayı tercih ettiğini belirtti. Galois kurucusu iflas işlemlerinin on yıl veya daha fazla sürebileceğini ve "iflas mahkemesinde hak taleplerini takip etme” konurunda kendilerinden daha fazla uzmanlığa sahip olan alacaklı şirketleri bulunduğunu da açıklamasına ekledi. Açıklamanın ardından Galois FTX’teki taleplerini dolar başına yaklaşık 15 sentten satışa çıkardı.

Galois, konuyla ilgili açıklama talebine cevap vermedi.

Daha önce dijital borsa Kraken'de çalışan Zhou, kripto para birimi Luna’nın ve bağlantılı sabitcoin terraUSD'nin 40 milyar dolarlık çöküşünü tahmin etmesiyle tanınıyordu.

Bitcoin 25 bin doları test etti

 

Kripto yatırımcılarına para kaybettiren 8 neden

 

Keanu Reeves: Kriptoyu tartışmak onu sadece daha güvenilir yapar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)