BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto yatırımcılarına para kaybettiren 8 neden----

Kripto yatırımcılarına para kaybettiren 8 neden

Kripto yatırımcılarına para kaybettiren 8 neden
16 Şubat 2023 - 17:46 www.finansgundem.com

Genel anlamda yatırım, özellikle de kripto ticaretine yatırım yapmak muazzam kazançlar elde etmenize imkan verse de devasa kayıplara da yol açabiliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek volatilitesi başta olmak üzere birçok yönden kripto para piyasaları, alım satım yaparak kar elde etmenin en zor olduğu piyasaların başında geliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para piyasalarında kazanç elde etmek ne kadar zor olsa da mümkün. Ancak genele vurulduğunda kripto para yatırımcılarının büyük çoğunluğunun para kaybettiği gözleniyor.

Advisorpedia’da yer alan makaleye göre, genel olarak yatırım yapmak ve özel olarak kripto ticaretine yatırım yapmak muazzam kazançlar sağlayabilse de, yatırımcıların büyük çoğunluğu nihayetinde para kaybediyor. Hiçbir veri olmadan, kripto para birimleri, hisse senetleri veya başka piyasalara dalış yapan herkesin sonu hüsranla biten bir hikayesi mutlaka oluyor.

Bu yazı, yatırımcıların büyük çoğunluğunun kariyerlerinin bir noktasında neden büyük kayıplara uğradıklarının ve hatta tüm hesaplarını sıfırlamalarının nedenlerini tartışıyor ve değerlendiriyor. Kripto para piyasası yatırımcılarının çoğunluğunun zarar etmesi başlıca 8 nedene dayanıyor.

Sosyal medya yönergeleri

Sosyal medyanın yaygın kullanımı, geleneksel haber kanallarını geçersiz kılıyor. Mevcut bilgi trafiği, pazarlamanın sürekli olarak çeşitli kanallar aracılığıyla aktarılmasını gerektiriyor. Bu noktada yatırımcıların, özellikle yeni çıkan kripto paralara yatırım yaparken, yapılan pazarlamadan ve pazarlama dilinden etkilenmeden, derin araştırmalar sonucu karar vermesi gerekiyor.

Oysa sosyal medyada felakete yol açabilecek sahte bir heyecan yaratmaya çalışılıyor. Dolayısıyla sosyal medyada yer alan değerlendirmelere güvenmek yerine her zaman kendi araştırmanızı yapmanız gerekiyor.

Öğrenmeye para harcayın, getirinizi artırın

Diğer herhangi bir uzmanlık alanında olduğu gibi, kripto para ticaretinin tüm ayrıntılarını öğrenmek de çılgınca dalgalanan piyasadan yararlanmaya başlamadan önce aşılması gereken bir süreç olarak öne çıkıyor. Ancak diğer birçok mesleğin aksine, bir hesap açmak ve dünya çapındaki binlerce profesyonel yatırımcıyla rekabet etmeye başlamak için bir diplomaya ihtiyacınız bulunmuyor. Ancak sonunda, bu konuda sağlam bir temele sahip değilseniz, alım satımlarınızın kumardan farksız olduğunu anlamanız pek uzun sürmüyor.

Öyleyse, piyasayla ilgili olarak kendinizi eğitmeniz, bir ajans ya da bağımsız yatırımcılar tarafından sağlanan derslere katılmanız ya da büyük badireler atlatmış ve öğrendiklerini öğretmeye hazır bir akıl hocası bulmanız gerekiyor.

FOMO

Piyasalarda ‘treni kaçırma korkusu’ ya da ‘fırsatı kaçırma korkusu’ olarak bilinen FOMO (Fear Of Missing Out), çoğu kişinin yaşadığı ve büyük kayıplara neden olan bir korku olarak öne çıkıyor.

Buna göre, bir kripto para biriminin değeri yükseldiğinde, yatırımcılar fiyatın bir daha asla düşmeyeceğinden korktukları için düşük satın alma şansları olmayacağı konusunda paniğe kapılıyorlar ve fiyat olması gerekenin üzerindeyken alım yapıyorlar. Ancak bu geri dönen fiyat nedeniyle yüklü şekilde zarar etmelerine yol açabiliyor. FOMO’ya kapılmamak için bir stratejiye sahip olmanız ve stratejinize sadakatle uymanız gerekiyor.

Detaylı bir alım satım stratejiniz olsun

Empire State Binası'ndan atlamak gibi, bir plan olmadan kripto ticaretine dalmak kötü bir fikirdir. Düşüp yaşayamazsınız. Yatırımın heyecan verici dünyasına girmek ve belki de kar elde etmek için kullanılabilecek bazı denenmiş ve gerçek yöntemler şunlardır:

Holding yani tutma

Kripto para yatırımcıları arasında HODL olarak adlandırılan tutma, ne yaptığınızı biliyorsanız, güzel kazançlara dönüşebilir. Ucuz bir fiyata satın almak ve bundan artık kâr edemeyeceğinize inandığınız bir noktaya gelene kadar satış yapmamak, bir roketle uzaya gitmek ve patlamadan hemen önce aşağı atlamak gibidir. Bu nedenle, getirisi de oldukça iyi olabilir.

Düşük fiyattan alım yapın

Daha düşük bir fiyata satın almak, dünyanın en eski yatırım fikirlerinden biridir. Fiyatlar düşükken yatırım yapmak, genellikle piyasa tersine döndüğünde ve fiyat tekrar yükseldiğinde hızlı bir kârla sonuçlanır.

Alım satım planınızı ve döneminizi dikkatli değerlendirin

Alım satım yaklaşımınızı ve bu yöntemi kullanacağınız süreyi düşünün. Grafikleri kontrol etmek ve değerlendirmek için günlük olarak harcayacağınız zaman, bilmeniz gereken bir veridir. Örneğin, kripto para ticareti, yatırımcıların günün neredeyse tamamı boyunca ekranlara bağlı kalmasını gerektirebilir. Bu da yatırımcının aynı zamanda 9'dan 5'e kadar süren geleneksel bir işi varsa başarılı bir günlük alım satımcı (day trader) veya çok daha kısa sürelerde işlem açıp kapayan ‘scalper’ olmasını imkansız hale getirir.

Kaldıraç

Kripto para piyasasında kaldıraçlı alım satım ve kaldıracın uygunsuz kullanımı feci sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, özellikle yeni yatırımcıların spot piyasalarda sadece alım yönlü işlem açması ve tecrübe edindikten sonra kaldıraçlı piyasalara girmesi gerekir.

Unutulmamalı ki kaldıraçlı piyasalar, risk yönetiminizi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız kesinlikle uzak durmanız gereken alanlardır. Kaldıraçlı alım satımlarda kasanızın tamamını çok kısa sürede tüketme riski sanıldığından çok daha fazladır. Alım satımın altın kuralı, “Asla kaybedeceğinizden daha fazla yatırım yapmayın”dır ve bu kurala uymamak üzücü sonuçlara neden olabilir.

Yatırımda kişiliğinizle uyumlu stratejiler kazandırıyor

 

Yüksek faiz ortamında doğru yatırım tercihleri

 

Yalnızca zenginlerin bildiği yatırım sırları

 

Kayıp risklerini azaltan borsa stratejisi

 

İşini sevmeyenler için 8 kritik strateji

 

Kripto para bağımlılarına rehabilitasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)