BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFKB'de yeni başkan kim olacak?----

FKB'de yeni başkan kim olacak?

FKB'de yeni başkan kim olacak?
16 Mayıs 2016 - 11:17 www.finansgundem.com

Finansal Kurumlar Birliği yeni başkanı faktoring veya finansman şirketlerinin temsilcileri arasından seçilecek

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini tek çatı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) dördüncü olağan genel kurulu geçen hafta yapıldı. 

Genel kurula gelince... Vakıf Leasing Genel Müdürü ve FKB Başkanı Osman Zeki Özger, bu genel kurulda birliğin yapısı gereği, üç yıllık görev süresini tamamlayarak başkanlık görevini bıraktı. Genel kurulun ardından her sektörü temsilen yedişer üye belirlendi. Bu üyeler, kendi sektörlerinin birlik komitesinde yer alıyor. Genel kurul sonuçlarının onaylanmasının ardından bu hafta içinde her sektörü temsilen beş üye, FKB yönetim kurulunda görev alacak.

Leasing sektörü temsilcileri dönüşümlü başkanlık sistemi gereği iki dönem başkan olamayacak. Yeni başkan faktoring veya finansman şirketlerinin temsilcileri arasından seçilecek. 

Ekonomist'ten Talip Yılmaz'ın izlenimlerine göre, finansman şirketlerinin bu dönem aday göstermeme ihtimali yüksek. Faktoring tarafında ise FKB'de faktoringi temsilen başkan vekilliği görevini yürüten Zafer Ataman, yeni yönetimde görev almadı. Ataman, "Neden yönetime girmiyorsunuz" sorusuna, "10 yıldır faktoring sektöründe başkanlık yapıyorum. Faktoring Derneği'nin kuruculuğunu yaptım. FKB'nin bu noktaya gelmesinde görevlerimiz oldu. Artık bayrağı teslim etme zamanı gelmişti" şeklinde yanıt verdi.

Zafer Ataman'ın yerine ismi geçen isim ise, geçen hafta belirtiğimiz üzere, TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar. Bu durumda sektörün en tecrübeli isimlerinden, ihracat faktoringinde uluslararası başarısıyla dikkatleri çeken TEB Faktoring'in genel müdürü Çağatay Baydar'ın yeni oluşan yönetim kurulunda başkan seçilmesine büyük ihtimal veriliyor. Baydar'ın yanında kulislerde adı geçen bir isim de Halk Faktoring'in genel müdürü Erdoğan Şahin'di. Ancak Şahin yönetim kuruluna seçilmediği için bu ihtimal ortadan kalkmış oldu.

Genel kurulda konuşan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Finansal Kurumlar Birliği'nin bankacılık sektörü içinde yüzde 4'lük bir payının olduğunu belirtti ve "Bu oran düşük, büyüyen ekonomiyle birlikte sektörün potansiyeli çok daha yüksek" dedi. Burada Mehmet Şimşek'in varlık yönetim şirketlerine yönelik verdiği mesaj da dikkat çekiciydi. Şimşek, Hazine tarafında yapılan düzenlemelerle birlikte varlık yönetim sektörünün de Finansal Kurumlar Birliği'nin çatısı altına alınacağını söyledi.

EKONOMİST

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)