BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek sektörünün dönüm noktası----

Fintek sektörünün dönüm noktası

Fintek sektörünün dönüm noktası
27 Aralık 2021 - 17:36 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz iki yılda pandemi nedeniyle teknoloji kullanımı yaygınlaştı ve benimsenme hızı arttı. 2022 yılı ise fintek sektörü için bir dönüm noktası olacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi nedeniyle uygulanan karantinalarda birçok tüketicinin yaşam tarzında değişimler meydana geldi. Tüketiciler teknolojiyi daha sık kullanırken, finansal durumları konusunda da daha fazla bilgi sahibi olmak istedi. Tüketicilerin özellikle de finansal hizmetler alanındaki beklentileri hızla yükselirken, 2022 yılı da fintek şirketleri için bir dönüm noktası olacak. Fintech Futures’ın haberine göre tarihin en zorlu dönemlerinden biri geride kalırken, fintek sektöründe büyümenin tetikleyici gücü olacak bazı temalar var

1. Avrupa’da süper app yarışı hız kazanıyor

Fintek şirketleri Avrupa’nın ilk ‘süper app’i için yarış halinde. 

Asya ve ABD’de sırasıyla WeChat ve CashApp’in başarısı, giderek daha fazla şirketin bu ürünleri tüketicilere sunmasına neden olacak. Avrupa’da da fintek şirketleri pazar payının büyük bölümünü elde etmek için yarışacak. Süper app yarışı ise bunun için hayati önem taşıyor. Gelecek yıl Avrupa’nın fintek şirketleri parça parça erişilebilen finansal ve finans dışı hizmetleri bir arada sunacak bir mobil uygulama için önemli adımlar atacak.

Bunun sonucunda sosyal medya, e-ticaret, bankacılık, ödemeler ve daha fazlası tek bir uygulamadan erişilebilir hale gelecek.

2. Açık bankacılıktan ‘gömülü’ finansa

Açık bankacılığın güçlü temelleri üzerine inşa edilen fintek sektöründe gelecek yıl belirleyici unsurlar çözümler ve deneyimler olacak. Bu da fintek sektöründe giderek yaygınlaşan ‘büyük resmi görme’ temasının ilerlemesi için bir adım olacak. Çözümler ve deneyimler, tüketicileri çeken iki unsur ve fintek şirketleri de rekabet yükselirken bu alana odaklanacak. Gömülü finans 2022 yılında teknolojik inovasyonların ön planında olacak ve finansal ekosisteme önemli ölçüde değer katacak. Örneğin ödemelerde satış sonrası deneyimle satıcılar ödemelerin yapıldığı alanda, müşterileri ya da takipçileri ile etkileşim kurabilecek. Bu da daha anlamlı bir bağın oluşumuna katkı sağlayacak.

3. İngiltere’de ‘yaratıcı ekonomisi’ yükseliyor

İngiltere’de dijital girişimcilik ruhu yükselişte. Son yıllarda ABD’de ‘yaratıcı ekonomisinin’ yükselişine tanıklık ettik. Benzer bir dalga şimdi pandeminin de etkisiyle İngiltere’de yükseliyor. Bugün milyonlarca dijital girişimci var. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Depop ve Etsy gibi sitelerde ürünlerini satan birçok kişi olduğu gibi, Twitch gibi sosyal mecralarda içerik üretenler de bulunuyor. Bu online girişimciler önemli ölçüde müşteri tabanı olan işler yapıyor, binlerce takipçiye ulaşabiliyorlar. Gelecek yıl bu alanda önemli yatırımlar bekleniyor. Fintek şirketleri de bu dijital girişimcilere yönelik yeni çözümler üretecek ve girişimcilerin yaratıcılıklarına odaklanabileceği alanı güçlendirecek.

4. Yeni iş modelleri

Fintek şirketleri bugüne kadar görece geleneksel büyüme stratejileri izledi. Ancak gelecek yıl yeni modellerin ortaya çıkışına tanıklık edeceğiz. Bunlar arasında influencer’ların fintek şirketlerinin büyümesinde önemli rol oynayabileceği yeni sahiplik yapıları da bulunuyor. Bu model ise yalnızca farkındalık yaratmakla kalmıyor marka inşası ve yeni ürün tasarımı alanında da yeni kapılar açıyor.

 Influencer’lar online topluluklarda en iyi konuma sahip bireyler. Bu nedenle de girişimcilerin ilgisini çekiyorlar. Aynı zamanda tüketicilerin güvenini de kazanan bu kişiler, yeni kitlelere erişim konusunda da fayda sağlayabiliyor.

Fintek sektörü için dönüm noktası

Yıllardır süren altyapı geliştirme çalışmaları, davranış değişimleri ve inovasyonun ardından 2022 yılı fintek sektörünün bugüne kadar geçirdiği en büyük yıl olabilir. Fintek sektöründe şirket birleşme ve satın alımları devam ederken, sektör yaşam döngüsünün bir sonraki evresine girmek üzere.

BDDK, bankalar için yeşil Finans yol haritasını belirledi

 

Kripto piyasası temsilcileri Meclis'e gidiyor

 

Altcoin’ler 2022’de portföy yöneticilerinin odağında olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)