BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans firmalarının en çok aradığı departman----

Finans firmalarının en çok aradığı departman

Finans firmalarının en çok aradığı departman
17 Aralık 2020 - 17:42 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde evden çalışma uygulamalarının artmasıyla şirket içi uyum birimlerine olan ihtiyaç da arttı. Çalışanların denetlenmesini zorlaştıran bu yeni süreçte harcama kesintisi beklenen departmanda işe alımlar rekor kırdı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salgın, dünyanın en büyük finans şirketlerinin çoğunu 2021 için işe alım planlarını kısmaya zorladı. Ancak finans şirketleri bir departman konusunda işe alımlardan vazgeçemiyor: şirket içi uyum birimleri.

Financial News’in haberine göre borsa ticaret devi Nasdaq küresel uyumluluk anketinde uyum personeline olan ihtiyacın Finans sektörünün hemen her biriminde arttığını ortaya koydu. Ankete küresel bazda bankalar, fon şirketleri ve borsa altyapı şirketleri üst düzey personellerinden oluşan 210 kişi katıldı. Ankete göre gelecek yıl da işe alımlar özellikle analist rolü seviyesinde yükselecek.

Nasdaq Market Technology'nin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satın Alma Tarafı ve Satış Tarafı Çözümleri Başkanı Valerie Bannert-Thurner, "Salgın sürecinde esnek kalabilmek için bu yıl birçok firmanın gözetim teknolojisi harcamaları planlanmamış bir şekilde arttı" dedi. Üst düzey yönetici konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

“Önümüzdeki yıl şirket içi uyum personeli işe alım seviyelerinde beklenen artış, firmalar için finansal piyasaların bütünlüğünü korumak konusunda uyum ve gözetim çabalarının ne kadar önemli hale geldiğinin başka bir işaretidir.“

 

Ankete katılanların %50'sinden fazlasını oluşturan 136 kişi 2020 yılında beş yıla kadar deneyime sahip genç personelin işe alındığını, ankete katılanların üçte biri ise son 12 ayda 10 yıldan fazla deneyime sahip yöneticilerin işe alındığını belirtiyor. Ankete katılanların dörtte birinden biraz azı gelecek yıl üst düzey ve idari düzeyde şirket için uyum personeline yatırım yapmayı planladıklarını söylerken, ankete katılanların yaklaşık %40'ı firmalarının önümüzdeki 12 ay içinde beş yıla kadar deneyimli destek personeli ve genç analistleri işe almayı planladığını açıkladı.

Nasdaq'ın raporuna katkıda bulunan danışmanlık firması Greenwich Associates’in Piyasa Yapısı ve Teknolojisi Alanında Kıdemli Danışmanı Danielle Tierney konuyla ilgili açıklamasında pek çok firmanın pandemi nedeniyle oluşan kapanmalar sürecinde oluşan teknik aksaklıklarla başa çıkabilmek için şirket içi uzmanlıklar açısından yeterinde güçlü kaynaklara sahip olamadığının altını çizdi.

Şirket içi uyum çalışanları direkten döndü

Finansal hizmetler sektöründe şirket içi uyumluluk ekipleri için oldukça yoğun bir yıl geride bırakıldı. Şirket içi izleme birimleri virüs krizi sırasında çok sayıda evden çalışan personeli takip etmek zorunda kalarak büyük bir baskı altında hissetti. Bununla birlikte finans firmalarındaki harcama patlaması gelecek senenin başlarında büyük bir değişime uğradı. Şirket içi uyum ekiplerini finansal kriz sonrasında oldukça büyük ve güçlü bir hale gelecek ve ancak yılın başlarında bankalar virüs krizi, resesyon ve Brexit üçlüsünü nedeniyle oluşacak darbeyi maliyet düşürerek karşılamaya hedefliyordu.

Habere göre Credit Suisse ve HSBC yeniden yapılandırma planları çerçevesinde şirket içi uyum ekiplerinin sayısını azaltmayı değerlendiriyordu. Yetenek avcıları bankacılık devlerinin Londra merkezli şirket içi uyum birimlerinde gelecek 12 ila 24 ay içerisinde %20 ila %25 oranında küçülmeye gidebileceklerini belirtmişlerdi.

HSBC, 35 bin çalışanı işten çıkarma planını hayata geçiriyor

Finans sektörü çalışanları telefon görüşmelerinin, e-postalarının ve mesajlarının yüksek teknolojiyle izlenmesine alışkındır. Finans firmaları, bu tür faaliyetleri zorunlu kılan düzenlemelerle, sözü geçen araçlarla çalışanlarının ticaret verilerini şüpheli işlemlerde kullanıp kullanmadıklarını analiz etmek için konusunda yardımcı olur. Ancak söz konusu sistemler Kovid-19 salgınıyla birlikte ilk defa evden çalışan personeli izlemek için kullanıldı.

Finans şirketleri çalışanlarının davranışlarını izlemekte yardımcı olan şirketler haziran ayında yaptıkları bir açıklamada uzaktan çalışan personelin usulsüz davranışlarında bir artış gözlemlediklerini tespit etmişlerdi. Bu nedenle Nasdaq'ın anketinde yer alan, finans şirketlerinin yıl içerisindeki şirket içi uyumluluk harcamalarının bir önceki yılın büyük bir kısmında beklentileri aşması ve bütçelerin "gözetim programları, şirket içi uyumluluk personeli ve iletişim izleme gibi en sorunlu alanlara yönlendirilmesi" şaşırtıcı değil.

Sigorta şirketleri ilk pandemi sınavını veriyor

 

Büyük bankalar Bitcoin’le yükselmeye hazırlanıyor

 

Anlaşmasız Brexit, İngiltere'deki Türk ürünlerini de vurabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)