BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyük bankalar Bitcoin’le yükselmeye hazırlanıyor----

Büyük bankalar Bitcoin’le yükselmeye hazırlanıyor

Büyük bankalar Bitcoin’le yükselmeye hazırlanıyor
17 Aralık 2020 - 16:57 www.finansgundem.com

Geleneksel bankalar şimdi yeni bir adım atıyor ve kripto paralarla ilgili hizmetler sunmaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aralık ayında Bitcoin’in rekor kırmasının ardından, geleneksel bankalar yeni bir adım atarak, kripto para alanında hizmet sunmaya hazırlanıyor. Bankalar uzun süredir dijital varlıkları izliyordu ancak, bir açıklama yapma konusunda ürkek davranıyordu. Şimdi 2020’nin ikinci yarısında ortaya çıkan, kripto paralara yönelik ilginin artmasıyla birlikte bu akıma katılıyorlar. Bu yıl ödeme devi PayPay ve serbest fon uzmanları Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller da kripto paralara yönelik adımlat attı.

Teknolojik olarak gelişmiş olan İsviçre ve Singapur’da büyük adımlar atılıyor. Sektörde giderek daha fazla kredi sağlayıcı kripto alanına yöneliyor. DBS Bank of Singapore son dönemde kripto işlemleri ve koruma platformunu açıkladı. DBS’in açıklamasının geldiği hafta İsviçre Borsası SIX’in dijital varlıklar için kurduğu borsa SDX, Singapur’da bir dijital varlık borsası kurmak için Japonya bankası SBI Holdings’le işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Ancak şirketlerden gelen açıklamalara göre, platform 2022 yılına kadar hazır olmayacak.

Ekim ayında öne çıkan hamlelerden biri de, Rus enerji şirketi Gazprom’un yan şirketlerinden biri olan Gazprombank’tan geldi ve bankanın İsviçre’de kripto kasası oluşturduğu duyuruldu. Banka, bankacılık yazılımı sağlayıcısı Avaloq ile yakın işbirliği içinde bulunan, İsviçre şirketi METACO’nun kurumlar için oluşturduğu kasa teknolojisini kullandı. Bunun ardından İspanya bankası BBVA’nın da kripto operasyonlarını, METACO’nun teknolojisini kullanarak İsviçre’de kuracağı ortaya çıktı. Ancak BBVA planlar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Kripto alanında hamle yapan bir diğer banka da Londra merkezli Standart Chartered oldu. Banka ABD merkezli Northern Trust ile kripto alanında işbirliği kuracağını açıkladı. Bankanın aynı zamanda LMAX ve ErisX gibi, kripto alanında en büyük altı piyasa masasından beşiyle birlikte çalıştığı da ortaya çıktı. 

Bankanın Risk Birimi Başkanı Alex Manson, “kurumsal işlemlerin bir unsurunu, kurumsal bir altyapı oluşturarak mümkün kılıyoruz denilebilir” dedi. Açıklamasının devamında, “aynı şekilde, kurumsal alanlarla ilgilenen her borsa potansiyel müşterimizdir” ifadesini kullandı.

Daha fazla seçenek

Kripto para şirketlerinin 2021 yılında daha fazla seçeneği olacak. Şimdiye kadar kripto sektörüyle çalışmaya istekli olan birkaç şirket vardı. Bunlar arasında Silvergate Bank, Signature Bank ve Metropolitan Commercial Bank önde gelen isimlerdendi.

Bankacılar uzun zamandır kripto para şirketlerinin çalıştığı fonların kaynağını tespit edememekten ve bu şirketlerle ilgili daha fazla kara para karşıtı denetim yapmaktan şikayetçiydi.

Ancak bu kripto dostu bankaların her biri, dünyanın 10 büyük bankasından biri ve ABD’nin en büyük bankası JPMorgan’ın kontrolünde olan 2,87 trilyon dolarlık varlığın yalnızca küçük bir miktarına sahip.

Bu yıl Mayıs ayında JPMorgan’ın kripto borsaları Coinbase ve Gemini’nin bankacılık hizmetlerini üstlendiği ortaya çıktı. Bunun nedeni iki şirketin de çeşitli düzenleyici kurumlar tarafından denetleniyor olmasıydı. ABD’nin düzenleyicileri sürece dahil olduğunda büyük ABD bankaları bu sektöre hizmet sunma konusunda daha rahat hissediyor.

Tüketiciler ekonomiyi kurtarabilir mi?

 

Borsalardaki rallinin geçmiştekilerden farkı ne?

 

Borsalardaki en riskli yatırım teknoloji hisseleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)