BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketleri ilk pandemi sınavını veriyor----

Sigorta şirketleri ilk pandemi sınavını veriyor

Sigorta şirketleri ilk pandemi sınavını veriyor
17 Aralık 2020 - 17:41 www.finansgundem.com

ABD’nin New Orleans şehrinde yargıç, korona virüsün poliçeye dahil olup olmadığına karar verecek. ABD’de 1,300’den fazla işletme, iş kesintisi başvurusunda bulundu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin New Orleans şehrinde, bir restoranın sahipleri korona virüs pandemisi nedeniyle yaşadığı iş kaybının telafisi için sigorta şirketi Lloyd’s of London’a talepte bulundu. Ancak konu mahkemeye taşındı. Şimdi Louisiana eyaleti yargıçları korona virüsün, sigorta poliçeleri tarafından kapsanıp kapsanmadığına karar verecek. New Orleans’ta yaşanan olayda, ABD’de giderek artan iş kesintisi tazminatı taleplerinden bir ilk kez mahkemeye taşınmış oldu.

500 kişi kapasiteli restoran Oceana Grill, “tüm riskleri” kapsayan poliçesinin, hükümetin korona virüs pandemisi nedeniyle aldığı kapatma kararını da içerdiğini iddia ediyor. Pazartesi günü başlayan davada çıkacak olan karar, bu yıl sigorta şirketlerine yapılan 1,300 iş kesintisi tazminatı başvurusunun da kaderini belirleyecek.

Bu başvurularda sigorta şirketleri, iş kesintisi ödemelerini yapmayı reddetti ve pandemiyle ilgili kayıpları karşılamadıklarını öne sürdü. University of Pennsylvania Hukuk Bölümü’nden Prof. Tom Baker, davayı yakından takip ediyor.

Baker, “bu işletme sahiplerinin virüsün fiziksel hasar ya da kayıp yaratabileceğini kanıtlayabilmeleri için ilk fırsat” dedi. Açıklamasının devamında, “verilecek kararın diğer başvuruların sonucu üzerinde de etkisi olacak” ifadesini kullandı.

Çeşitli işletmeler tarafından gelir kaybı iddiaları nedeniyle başvurular yapıldı.

Bu işletmeler arasında, kuaförler ve muayenehaneler de yer aldı. Bloomberg’in haberine göre, sigorta şirketleri için durum, artan başvurularla ciddileşmeye başladı.

İlk karantinaların ardından, ikinci çeyrekte, küresel sigorta şirketi Chubb Ltd. korona virüs nedeniyle 1,16 milyar dolar zarar açıkladı. Dolayısıyla sektör, Lloyd’s’un yöneticilerinin tahminlerine göre, pandemi nedeniyle taahhütlerden en az 100 milyar dolarlık kayıpla karşı karşıya kalabilir.

Sektör uzun zamandır iyi performans göstermeye devam ediyordu. Lloyd’s sözcüsü Nathan Hambrook-Skinner, Çarşamba günü, New Orleans’ta devam eden dava hakkında konuşmayı reddetti.

Lloyd’s dünyanın en büyük sigorta pazarına sahip ve üyeleri arasında, 2019 yılının sonunda 93 sendika bulunuyordu. Lloyd’s yetkililerinden Eylül ayında yapılan açıklamaya göre, şirketin korona virüs nedeniyle pazarda görülmesini beklediği iş kaybı tazminatı talebi 6,5 milyar dolar seviyesinde.

Büyük bankalar Bitcoin’le yükselmeye hazırlanıyor

 

İşte sigortalılara ödenen toplam tazminat

 

Korona virüs lojistik sektörünü de olumsuz etkiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)