BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Üyesi Waller, faiz indirimi için enflasyonu işaret etti----

Fed Üyesi Waller, faiz indirimi için enflasyonu işaret etti

Fed Üyesi Waller, faiz indirimi için enflasyonu işaret etti
29 Kasım 2023 - 07:49 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, "enflasyondaki düşüş devam ederse , ...sırf enflasyon düşük olduğu için politika faizlerini düşürmeye başlayabiliriz" dedi.


Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, ekonomik aktivitede son dönemde görülen yavaşlamanın kendisini cesaretlendirdiğini, bunun da merkez bankasının politikasının hala çok yüksek olan enflasyonu kontrol altına alacak kadar sıkı olduğunu gösterebileceğini söyledi.

Waller, Salı günü konuşmasında, "Politikanın şu anda ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu yüzde 2'ye geri döndürmek için iyi bir konumda olduğuna giderek daha fazla güveniyorum ve aynı zamanda bunu şu anda yüzde 3,9 olan işsizlik oranında sert bir artış olmadan gerçekleştirebileceğinden de makul derecede eminim" dedi.

Waller, “Enflasyondaki düşüş devam ederse "birkaç ay daha... üç ay, dört ay, beş ay... sırf enflasyon düşük olduğu için politika faizini düşürmeye başlayabiliriz. Bunun ekonomiyi kurtarmaya çalışmakla hiçbir ilgisi yok. Bu, her politika kuralıyla tutarlı. Gerçekten yüksek tutacağımızı söylemek için hiçbir neden yok" diye ekledi.

Politika yapıcılar, bu ayın başlarında üst üste ikinci toplantı için faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde değiştirmedi. Son ekonomik raporlar, Fed gözlemcilerinin merkez bankasının faiz oranlarını artırmayı bıraktığı yönündeki iddialarını destekledi.

Fed yetkilisi Bowman'dan Faiz mesajı

 

ECB üyesi Nagel: Faiz artırımlarının sona ermesi şart değil

 

Amundi CIO'su Mortier: Yüksek faizlerin acısı çıkacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)