BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa ECB üyesi Nagel: Faiz artırımlarının sona ermesi şart değil----

ECB üyesi Nagel: Faiz artırımlarının sona ermesi şart değil

 ECB üyesi Nagel: Faiz artırımlarının sona ermesi şart değil
28 Kasım 2023 - 11:12 www.finansgundem.com

ECB üyesi Nagel, "Bu, mevcut artırım döngüsünün artık sona erdiği anlamına gelmiyor. Elbette, enflasyon görünümünün kötüleşmesi halinde faiz oranlarını yeniden yükseltmemiz gerekebilir" dedi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel yaptığı açıklamada, enflasyon görünümünün kötüleşmesi halinde Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yeniden yükseltmesi gerekebileceğini ve bankanın, rekor düzeydeki faiz artışlarının ardından politikayı çok hızlı bir şekilde gevşetmek için acele etmemesi gerektiğini söyledi.

ECB'nin Faiz belirleyen Yönetim Konseyi'nde etkili bir ses olan Nagel, Güney Kıbrıs'ta yaptığı bir konuşmada, "Bu, mevcut artırım döngüsünün artık sona erdiği anlamına gelmiyor. Elbette, enflasyon görünümünün kötüleşmesi halinde faiz oranlarını yeniden yükseltmemiz gerekebilir" dedi.

Nagel, fiyat artışının ECB'nin %2'lik hedefine tahmin edilenden daha hızlı dönmesi gibi aşağı yönlü bir sürprizin "çok daha az olası" olduğunu, bu nedenle faiz indirimleri konusunda spekülasyon yapmak için bile erken olduğunu söyledi.

Piyasa bahislerinin önemli bir kısmı, ekonomik büyümenin şu anda özellikle zayıf görünmesi ve geçmişteki büyümenin temel dayanakları olan işgücü piyasası ve hizmetlerin yumuşamaya başlaması nedeniyle bloğun muhtemelen halihazırda sığ bir durgunluk içinde olduğu yönünde.

Ancak Nagel, büyümenin gelecek yıl toparlanacağını, ücret artışının hala güçlü olduğunu ve düşen enerji fiyatlarının dezenflasyonist etkisinin dağıldığını söyledi.

Nagel aslında politikayı gevşetmek yerine, "önemli ölçüde" daha küçük bir bilanço yoluyla daha fazla sıkılaştırma yapılmasını savundu.

Politika gevşemesinin ancak enflasyonun %2'ye geri döneceği kesinleştiğinde yapılması gerektiğini ve o zaman bile çok geç hareket etmenin çok erken hareket etmekten daha iyi olacağını ifade eden Nagel, "İhtiyatlı davranmayı ve fiyat istikrarına zamanında dönülmesini sağlamayı tercih ederim" dedi.

Lagarde: ECB bilançosu kriz öncesi büyüklüğe geri dönmeyecek

 

Nagel: ECB, erken faiz indirimi taleplerine direnmeli

 

ECB: Euro Bölgesi finansal istikrarı için görünüm kırılgan

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)