BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed ikilemde kaldı----

Fed ikilemde kaldı

Fed ikilemde kaldı
16 Aralık 2013 - 11:07 www.finansgundem.com

Bazı köşe yazarları, Bernanke'nin QE denkleminin tam olarak çözülmemesinden ötürü, bankanın tahvil alımlarını azaltmayabileceğini söyledi

ABD'de güçlenen ekonomik veriler ve Washington'daki bütçe anlaşmasının ardından Fed'in QE'yi azaltacağı tartışmalarını desteklese de, Wall Street Journal gazetesi köşe yazarları Pedro Nicolaci da Costa ve Jon Hilsenrath, ABD merkez bankasının bu hafta aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltacağını düşünmüyor.

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Haziran'da tahvil alımlarının azaltımı için, "istihdam, büyüme ve enflasyon"dan oluşan 3 aşamalı bir test ortaya koyduğunu hatırlatan Hilsenrath ve Costa, FOMC'un istihdam piyasasında, ilerleyen ekonomik aktivite ve yüzde 2'ye doğru hızlanan enflasyon ile desteklenen bir ilerleme görmek istediğini yazdı.

Hilsenrath, Fed'in son verilerinin, Bernanke'nin denkleminin 2 kısmını yerine getirdiğini, ancak üçüncü bölümün kötüye gittiğini belirtti. Enflasyon oranı uzun zamandır Fed'in hedefinin altında seyrederek, ekonomik toparlanma ile uyumlu olmayan, zayıf tüketim ve ücret artışına işaret ediyor. Bu nedenle Fed yetkilileri, Bernanke'nin ortaya attığı denklemin tamamını görmeyi beklemek isteyebilir.

Costa ve Hilsenrath ayrıca 5 yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranının da, büyük oranda işgücündeki azalmadan kaynaklandığını, bu nedenle verilerde belirsizliğe işaret ettiğini ileri sürdü.

Eski Fed Başkan Yardımcısı Donald Kohn cuma günü tahvil alımlarının azaltımı için önümüzdeki yılı beklemeyi tercih edeceğini, şu an bu adımı atmanın "erken" olabileceğini söylemişti.

Fed'in tahvil alımlarını sonlandırmayı düşünmesinin en temel nedeninin, "maliyet ve yarar" dengesi olduğunu, yetkililerin, QE'yi devam ettirmenin balonlara neden olmasından endişe ettiğini yazan Costa ve Hilsenrath, Fed'in bu ikilem arasında kaldığına dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)