BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFBI Direktörü TikTok'la ilgili uyarıda bulundu----

FBI Direktörü TikTok'la ilgili uyarıda bulundu

FBI Direktörü TikTok'la ilgili uyarıda bulundu
16 Kasım 2022 - 09:09 www.finansgundem.com

FBI Direktörü Chris Wray, "TikTok ABD için ulusal güvenlik endişeleri oluşturuyor" dedi.

FBI Direktörü Chris Wray, Çin'e ait TikTok'un ABD operasyonlarının ulusal güvenlik endişelerini artırdığını ve Çin hükümetinin kullanıcıları etkilemek veya cihazlarını kontrol etmek için video paylaşım uygulamasını kullanma riskini işaret ettiğini bildirdi.

Wray, ABD'li milletvekillerine yaptığı sunumda, Çin hükümetinin milyonlarca kullanıcı üzerinde veri toplamayı kontrol etmek veya etki operasyonları için kullanılabilecek öneri algoritmasını kontrol etmek için kullanma olasılığına dikkat çekti.

Pekin'in, ByteDance'in sahip olduğu popüler uygulamayı milyonlarca cihazdaki yazılımı kontrol etmek için de kullanabileceği ve bu cihazlardan teknik olarak ödün verme fırsatı verebileceği belirtildi.

ABD hükümetinin, yabancı alıcılar tarafından ABD'deki satın almaları potansiyel ulusal güvenlik riskleri açısından gözden geçiren ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS), 2020'de ByteDance'e ABD kullanıcı verilerinin Çin'in komünist hükümetine aktarılabileceği korkusuyla TikTok'u elden çıkarması talimatı verdi.

CFIUS ve TikTok, TikTok'un 100 milyondan fazla kullanıcısının verilerini korumak için bir ulusal güvenlik anlaşmasına varmayı amaçlayan aylardır görüşmelerde bulunuyor.

TikTok yöneticisi Vanessa Pappas, Eylül ayında ABD Kongresi'ne TikTok'un ABD kullanıcı verilerini daha fazla korumak ve ABD ulusal güvenlik çıkarlarını tam olarak ele almak için ABD hükümetiyle nihai bir anlaşmaya doğru ilerleme kaydettiğini bildirdi.

ABD TikTok'a karşı harekete geçti: Çin her şeyi görüyor!

 

Federal İletişim Komisyonu Üyesi: TikTok, ABD'de yasaklanmalı

 

Tiktok algoritma bilgilerini Çin hükümetine verdi

 

TikTok'un en az 300 çalışanı Çin hükümetiyle bağlantılı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)