BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD TikTok'a karşı harekete geçti: Çin her şeyi görüyor!----

ABD TikTok'a karşı harekete geçti: Çin her şeyi görüyor!

ABD TikTok'a karşı harekete geçti: Çin her şeyi görüyor!
02 Kasım 2022 - 12:15 www.finansgundem.com

Uzunca bir süredir TikTok’un kullanıcı gizliliği, yanlış bilgi ve çocuk güvenliği gibi birçok kritik konuda ihlallerde bulunduğu sebebiyle platformu yasaklamak üzerine harekete geçen ABD, meseleyi Kongre’ye taşıdı.


Dünya üzerinde son yılların en çok kullanılan uygulamalarından biri olan, aktif olarak 1 milyar kullanıcısı bulunan TikTok uygulaması, ABD'nin gündeminde. Uzun süredir hakkında oldukça dikkat çeken uyarıların ve raporların yayınlandığı sosyal medya platformu, ABD ve Çin'i bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok, sık sık yanlış bilgi, veri gizliliği ihlalleri ve çocuk istismarı endişeleri nedeniyle büyük tepki topluyor. Gizli verilerin toplanması nedeniyle Çin tarafından büyük bir güvenlik ihlali gerçekleştirildiği iddiaları, ABD Kongresi'ni harekete geçirdi.

"ÇİN ANLAŞMAYI İHLAL ETTİ"

Sabah'taki habere göre; Geçtiğimiz yıllarda ABD ve Çin, TikTok'un kullanıcı bilgilerine erişimi konusunda uzlaşmaya varmıştı. TikTok, ABD'li kullanıcıların verilerinin Virginia eyaletindeki veri merkezlerinde saklandığını ve Singapur'da yedeklendiğini bildirmişti. Şirket ayrıca, tüm ABD'li kullanıcıların verilerinin Amerikan bilgi işlem devi Oracle'ın sunucuları üzerinden yönlendirileceğini duyurmuştu. Bu sayede gizli bilgilere dışarıdan bir erişimin olmayacağını sözünü vermiş olan Çin'in, bu şartları ihlal ettiği ileri sürüldü.

SENATÖRLER GÜVENLİK RİSKİ ENDİŞESİYLE ÖNLEM TALEBİNDE BULUNDU

Medya sitesi BuzzFeed'e sızdırılan TikTok yöneticilerinin kayıtlarında, ByteDance çalışanlarının Eylül 2021 ile Ocak 2022 arasında ABD'li kullanıcı verilerine çok kez erişimde bulunduğu söylendi. Raporda, TikTok çalışanının bir toplantıda "Çin'de her şey görülüyor" dediği de ortaya atılırken bu iddialar ABD Kongresi'ni harekete geçirdi. Senatörler, TikTok'un güvenlik riskine yol açtığı endişesiyle önlem talebinde bulundu.

Tiktok'çu gaspçılara 133 yıl hapis

 

TikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!

 

TikTok çocukların verilerini koruyamıyor mu?

 

Tiktok algoritma bilgilerini Çin hükümetine verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)