BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFaiz indirimi olacak mı----

Faiz indirimi olacak mı

Faiz indirimi olacak mı
11 Nisan 2013 - 09:53 www.finansgundem.com

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, yeni oyuncuların katılım bankacılığı sektörünü büyüteceğini belirtti

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, BloombergHT'de Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı.
Moody's'in çözüm sürecinin Türkiye için pozitif olduğu değerlendirmesine ilişkin yorumda bulunan Beyaz, yılın ikinci yarısında Moody's'den not artış beklentisinin arttığını söyledi.

Önümüzdeki hafta PPK toplantısında faiz indiriminin söz konusu olacağını kaydeden Beyaz, piyasa beklentisinin politika faizinde 25 baz puan indirim olduğunu fakat 50 baz puanlık sürpriz bir indirimin olabileceğini dile getirdi. Tahvil tarafında faiz indiriminin fiyatlandığını bildiren Beyaz, gösterge tahvilin faizinde 5,50 seviyesine doğru gidiş görüleceğini söyledi.
Son yıllarda gelişiminin hızlandığı katılım bankacılığı sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beyaz, dört katılım bankasının henüz 850 şubesi olduğunu, bu sayının bir büyük özel bankanın şubesi etmediğini dile getirdi. Büyüme açısından temel sorunun şube olmaması olduğunu ifade eden Beyaz, 52 şube açtıklarını, kardeş katılım bankalarının da 40 şube açarak sektörü büyüttüklerini söyledi.
Katılım bankacılığı alanındaki düzenlemelerin henüz netlik kazanmadığını bildiren Beyaz, haksız rekabete yol açmayan düzenlemelerin yapılmasını beklediklerini belirtti. Adımların sektörün gelişmesi için atılacağını kaydeden Beyaz, mevcut durumda yüzde 5 seviyesinde olan piyasa payının 2023 itibariyle yüzde 10'a çıkarılmasının hedefinin bulunduğuna dikkat çekti. Beyaz, yeni oyuncuların sektörü daha da büyüteceğini bildirdi.
Türkiye'de ilk defa 10 yıl vadeli sukuk ihracı gerçekleştirdiklerini kaydeden Beyaz, Türkiye'nin yurtdışı borçlanmasında sukuğun önemli olduğuna inandıklarını, Körfez Bölgesi'nden yoğun talep olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)