BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEurobond ihracı için nabız yokluyor----

Eurobond ihracı için nabız yokluyor

Eurobond ihracı için nabız yokluyor
24 Temmuz 2013 - 15:47 www.finansgundem.com

Akbank, ikinci kez TL cinsi bir ihraç ve bunun yanında dolar cinsi başka bir ihraç yapmak için bankalarla görüşüyor.

Türkiye'de bir kurumun yurtdışında yaptığı  ilk TL cinsi ihracı gerçekleştiren Akbank, ikinci kez TL cinsi bir ihraç ve bunun yanında dolar cinsi başka bir ihraç yapmak için bankalarla görüşüyor. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre banka, her iki ihraç için de yetkilendirmede son aşamaya geldi. Akbank konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Akbank'ın 31 Ocak'ta yurtdışında gerçekleştirdiği 5 Şubat 2018 itfalı TL cinsi ve 1 milyar lira nominal tutarlı tahvil ihracında nihai getiri yüzde 7.5 olmuştu. Akbank, bu ihracında Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, JP Morgan, Citi ve HSBC'yi Türk Lirası cinsinden bir tahvil ihracı düzenlenmesi için yetkilendirmişti. Öte yandan bankacılara göre ihraçlar için önümüzdeki günlerde piyasa oldukça  müsait olacak.
İHRAÇ FURYASINA HAZIR OLUN
Anadolu Efes'in iştiraki Coca-Cola İçecek, olası bir eurobond ihracı için 4 bankayı yetkilendirdi. Yapı Kredi, Ziraat Bankası ve Şekerbank da piyasa koşullarını değerlendiriyor. Yetkilendirmesini tamamlayan bir diğer kuruluş dün itibarıyla Akfen Holding'in  iştiraki olan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) oldu. MIP dün dolar cinsi eurobond ihracı öncesi yatırımcı görüşmeleri düzenlemesi için üç bankayı yetkilendirdi. Türk Telekom ise Londra'da olası tahvil ihracına yönelik nabız yoklamak amacıyla bankalara geçen haftalarda bir sunum yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)