BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEski Turkcellliler aynı masada: Terzioğlu ve Fridman birlikte karar alacak----

Eski Turkcellliler aynı masada: Terzioğlu ve Fridman birlikte karar alacak

Eski Turkcellliler aynı masada: Terzioğlu ve Fridman birlikte karar alacak
20 Haziran 2019 - 21:20 www.finansgundem.com

VEON'da eski Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ve Turkcell’in eski ortağı Mikhail Fridman yönetim kurulu üyesi seçildi

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Biri 4 yıl Turkcell’de CEO’luk görevini yürüttü, diğeri ise Turkcell’in en önemli hissedarlarındandı. Aynı dönemde karşı karşıya gelen bu iki isim Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu diğeri ise şirketin yüzde 13.76’sının sahibi olan Alfa Group’un patronu Rus oligark Mikhail Fridman. Davalar nedeniyle tabir-i caiz ise birbirilerine karşı olan işte bu iki isim artık artık aynı masada yer alacak. Dünyaca ünlü telekom şirketi VEON’un yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. VEON’un internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirkette eski Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ve Turkcell’in eski ortağı Mikhail Fridman yönetim kurulu üyesi seçildi. Terzioğlu ve Fridman’ın dışında ayrıca Ursula Burns, Guillaume Bacuvier, Usame Bedier, Gennady Gazin, Andrei Gusev, Gunnar Holt, Sir Julian Horn-Smith yeni yönetimde yer alan diğer isimer oldu.

Bilindiği üzere Turkcell’de Alfa krizi sürecinde CEO Kaan Terzioğlu idi. 4 yıl bu görevi yürüten Terzioğlu bu yılın mart ayında Milli piyango ihalesi sonrası görevinden ayrılmıştı. Rus Alfa ise 'Hisselerimi alın' diye Ziraat Bankası ve Çukurova Grubu'na çağrı yapmış, 2016’da da Rus Alfa Telecom, Turkcell’in yüzde 13,76 hissesi için Ziraat Bankası ve Çukurova Holding’e bir teklifte bulunmuş ve satılmıştı.

TURKCELL’İN RAKİBİNİN YÖNETİMİNDE

Eski adıyla VimpelCom olarak bilinen Hollanda merkezli VEON, Asya, Afrika ve Avrupa bölgelerinde hizmet veriyor. 214 milyon müşteri ile abone sayısına göre dünyadaki 9’uncu büyük en büyük mobil şebeke operatörü.

33 milyar dolar aktifi, 10 milyar dolar cirosu olan 66 bin çalışanı olan VEON, Ukrayna’daki Kyivstar’ın da sahibi. Ukrayna’da Kyivstar’ın en büyük rakibi ise Turkcell’in şirketi Lifecell. Bir anlamda Turkcell’in eski CEO’su Kyivstar’ın yönetimine girerek Turkcell’e rakip olmuş oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)