BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon daha da düşebilir!----

Enflasyon daha da düşebilir!

Enflasyon daha da düşebilir!
03 Mart 2016 - 12:15 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gıda fiyatlarına yönelik düzenlemelerle enflasyonun daha aşağı yönlü bir seyir izleyeceğini söyledi

Enflasyon şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalışla 7 ay aradan sonra tekrar aylık bazda düşüş kaydetti. Yıllık enflasyon ise bir önceki aya göre 0,8 puan gerilemeyle yüzde 8,78’e indi. Enflasyonun düşük gelmesinde özellikle işlenmemiş gıda fiyatlarındaki düzeltme hareketinin etkili olduğu belirtiliyor.   

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümetin alacağı tedbirlerle enflasyonun daha aşağı yönlü bir seyir izleyeceğini belirterek, gıda fiyatlarını aşağı çekmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nde (EMD) gerçekleştirdiği sohbet toplantısında enflasyon verilerini değerlendiren Ağbal, "Enflasyonun düşmesi için tek başına para politikası yeterli değil, bunu bizim desteklememiz lazım. Tarım Bakanlığı ile koordinasyonlu çalışıyoruz, kısa sürede açıklama yaparız.  Gıda kaynaklı bir katılık var, Tarım Bakanı'nın çalışması var, gıda fiyatlarını aşağı çekmemiz lazım. Üretilen ürünün son tüketiciye gelene kadar oluşan maliyeti nasıl aşağı çekeriz, bunun üzerinde çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)