Yazdır

Enflasyon daha da düşebilir!

Tarih: 03 Mart 2016 - 12:15

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gıda fiyatlarına yönelik düzenlemelerle enflasyonun daha aşağı yönlü bir seyir izleyeceğini söyledi

Enflasyon şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalışla 7 ay aradan sonra tekrar aylık bazda düşüş kaydetti. Yıllık enflasyon ise bir önceki aya göre 0,8 puan gerilemeyle yüzde 8,78’e indi. Enflasyonun düşük gelmesinde özellikle işlenmemiş gıda fiyatlarındaki düzeltme hareketinin etkili olduğu belirtiliyor.   

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümetin alacağı tedbirlerle enflasyonun daha aşağı yönlü bir seyir izleyeceğini belirterek, gıda fiyatlarını aşağı çekmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nde (EMD) gerçekleştirdiği sohbet toplantısında enflasyon verilerini değerlendiren Ağbal, "Enflasyonun düşmesi için tek başına para politikası yeterli değil, bunu bizim desteklememiz lazım. Tarım Bakanlığı ile koordinasyonlu çalışıyoruz, kısa sürede açıklama yaparız.  Gıda kaynaklı bir katılık var, Tarım Bakanı'nın çalışması var, gıda fiyatlarını aşağı çekmemiz lazım. Üretilen ürünün son tüketiciye gelene kadar oluşan maliyeti nasıl aşağı çekeriz, bunun üzerinde çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/enflasyon-daha-da-dusebilir/465972