BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB’nin rakamı 20 milyara çıkarması bekleniyor----

ECB’nin rakamı 20 milyara çıkarması bekleniyor

ECB’nin rakamı 20 milyara çıkarması bekleniyor
15 Mart 2021 - 13:06 www.finansgundem.com

Yatırım bankası Morgan Stanley, ECB'nin PEPP çerçevesinde tahvil alımını haftalık 20 milyar euroya çıkarmasını bekliyor.

Morgan Stanley, Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü yönetim konseyi toplantısı sonrası ortaya koyduğu PEPP çerçevesinde tahvil alımlarının "ciddi şekilde daha hızlı" olacağı taahhüdünü, haftalık alımların haftalık 20 milyar euroya çıkarılması anlamına geldiğini savundu.

Morgan Stanley, ECB'nnin hali hazırda PEPP çerçevesinde haftalık tahvil alımının 15 milyar euronun hemen altında olduğuna işaret etti.

"Haftalık tahvil alım hızının 12 Mart'tan itibaren, ECB'nin yeni makro tahminlerini yayınlanacağı 10 Haziran'a kadar 20 milyar euroya veya aylık 80-85 milyar euroya çıkarılması, alım hızında "ciddi" toparlanma ile tutarlı olacaktır" değerlendirmesini yapan Morgan Staley, ulaşılacak bu alım miktarının yine de piyasa geriliminin tepe yaptığı Mart-Haziran 2020'deki varlık alım seviyelerinin gerisinde kalacağını dra vurguladı.

Morgan Stanley: Wall Street tahvil krizini kolay atlatacak

 

Avrupa tahvillerinde yükseliş

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)