BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil faizleri tehlike sularda gezmeye devam ediyor----

Tahvil faizleri tehlike sularda gezmeye devam ediyor

Tahvil faizleri tehlike sularda gezmeye devam ediyor
12 Mart 2021 - 14:08 www.finansgundem.com

ABD'de bu haftanın borçlanma takviminde sorunsuz geçti. ECB de pandemi varlık programında tahvil alım hızını artıracağını duyurdu. Ama küresel tahvil piyasalarında rahatlama geçici oldu.

Küresel piyasalarda pozitif haber akışının etkisi çabuk geçti. Dün Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen sinyaller, ABD tahvil ihalelerinin olumlu sonuçlanması ve ABD Başkanı Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık yardım paketini bekletmede imzalaması küresel piyasalara rahatlama getirmişti. Fakat tahvil getirilerinin yükselişiyle yine risk iştahında baskı oluştu.

ABD 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 1,60 seviyesini gördü. ABD 10 yıllık tahvil getirisi Perşembe günü bir ara yüzde 1,473 seviyesine kadar geriledikten sonra yüzde 1,537’den kapanmıştı. Yeni günde ilk işlemler yüzde 1,544’ten geçmişti. Tahvil piyasalarının sakinleşmesinde bu hafta ABD’de açıklanan ılımlı enflasyon verileri ile Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım hızını somut şekilde artıracağını duyurması da etkili olmuştu.

Altında yeniden dolar baskısı

Piyasalarda gün ortası 12/03/2021

Yabancıların dolarda beklentisi yükseliyor

Bugün 100 isteyen yarın 300 ister

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)