BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'den Euro Bölgesi için ‘zorlu durum’ uyarısı----

ECB'den Euro Bölgesi için ‘zorlu durum’ uyarısı

ECB'den Euro Bölgesi için ‘zorlu durum’ uyarısı
27 Aralık 2022 - 19:49 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos Euro Bölgesi’nin karşı karşıya olduğu zorlu ekonomik koşulların hem bireyleri, hem de şirketleri test edeceği uyarısını yaptı

AMB Başkanı Guindos bugün bankanın internet sitesinde yayımlanan bir mülakatta Euro Bölgesi ekonomisindeki zorlu koşullara dikkat çekti.

Guindos “Avrupa’nın tamamında görülen yüksek enflasyon, ekonomik yavaşlama ve düşük büyümeyle çakışıyor. Hem şirketlerin, hem de hanehalkının ihtiyatlı davranıp uzun vadeye odaklanması çok önemli” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ, GELECEK YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDEN İTİBAREN TEKRAR BÜYÜYECEK

Guindos faiz kararlarının her toplantıda verilere bağlı olarak değerlendirileceği söylemini yineledi. Kısa süreli bir durgunluk beklediğini ifade eden Guindos ekonominin gelecek yılın ikinci çeyreğinden itibaren tekrar büyüyeceğini öngördü.

Başkan Yardımcısı “Şu anki durum kuşkusuz ki şirketler ve sürdürülebilirlik için zorluk teşkil ediyor. Ufukta resesyon varken yüksek belirsizlik ortamı işletmeler ve girişimciler için durumu daha da zorlu hale getiriyor. Bu nedenle ihtiyatlı kalmak önemli” değerlendirmesini yaptı.

Dolar/TL'de yön yukarı

 

Baskı altında nasıl korkusuzca yatırım yapılır?

 

ABD'de mal ticareti açığı 2 yılın dibinde

 

ABD ekonomisi zirvedeki yerini koruyacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)