BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB yetkilisi Villeroy'dan faiz mesajı----

ECB yetkilisi Villeroy'dan faiz mesajı

ECB yetkilisi Villeroy'dan faiz mesajı
21 Kasım 2023 - 07:39 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi Villeroy, gevşek para politikasına hemen geçilmeyeceğini faiz oranlarının birkaç çeyrek yüzde 4'te tutulacağını açıkladı.


Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın muhtemelen birkaç çeyrek boyunca faiz oranlarını yüzde 4'te tutacağını ve Kovid tahvil alım portföyünü planlanandan daha erken kapatabileceğini söyleyerek, enflasyonla mücadelede aceleci gevşeme beklentilerine karşı geri adım attı.

Fransız merkez bankacısı, euro bölgesindeki enflasyonu düşürme eğiliminin "sağlam" ve beklenenden "biraz daha hızlı" olmasına rağmen yatırımcıların faiz artışlarının ne zaman duracağını sormaktan merkez bankasının ne zaman Faiz indireceğini sormaya çok hızlı geçiş yaptığını söyledi.

Londra'daki Profesyonel Ekonomistler Derneği'nde yaptığı bir konuşmada, "Dağlık bir ortamda yalnızca zirveler ve inişler yoktur; yüksekliğin etkilerini deneyimleyebileceğiniz ve manzaranın tadını çıkarabileceğiniz yaylalar da vardır. Muhtemelen en azından önümüzdeki birkaç toplantıda ve önümüzdeki birkaç çeyrekte bunu yapacağız" dedi.

Villeroy ayrıca AMB'nın, başlangıçta Kovid salgını sırasında enflasyonu artırmak için tasarlanan 1,7 trilyon Euro'luk (1,8 trilyon dolar) PEPP tahvil portföyünden yeniden yatırımları "muhtemelen 2024 sonundan önce" durdurabileceğini söyledi. Kurumun mevcut yönlendirmesi, en azından bu yılın sonuna kadar yeniden yatırım yapmaya devam edilmesi yönünde.

SEC'ten Kraken'e dava şoku

 

Societe General'den TCMB faiz tahmini

 

Çin Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu

 

ING Bank ekonomistlerinden Türkiye için faiz tahmini: Hız kesecek

 

IMF: Faiz oranları bir süre daha yüksek kalabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)