BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSociete General'den TCMB faiz tahmini----

Societe General'den TCMB faiz tahmini

Societe General'den TCMB faiz tahmini
20 Kasım 2023 - 15:50 www.finansgundem.com

Societe Generale analistleri bu hafta TCMB'nin 250 baz puan artışla politika faizini yüzde 37,50'ye, yıl sonunda ise yüzde 40'a çıkaracağını öngördü.

Yabancı kurumlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkılaşma döngüsünde kasım ayında tempoyu düşüreceğini öngördü.

Societe Generale (SocGen) analistleri TCMB'nin kasım toplantısında politika faizinin 250 baz puan artışla yüzde 37,50 seviyesine çıkacağı beklentisini paylaştı. SocGen aralık ayında da benzer bir hamle ile politika faizinin yıl sonunda yüzde 40'a çıkarılacağını tahmin etti.

TCMB bundan önceki üç toplantıda şahin hamleler yapmıştı. Son olarak banka 500 baz puan artışla politika faizini yüzde 35 seviyesine çıkarmıştı.

ING Bank ekonomistlerinden Türkiye için faiz tahmini: Hız kesecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realite20 Kasım 2023 16:04

    Bunlar tahmin falan değil artış falanda değil sahte arap palavrası ucuz kurnazlık gerçek faiz şuanki faizin enflansyona göre yüzde yüz üzerinde artış olması gerekir geçmiş enflansyonuda baz alarak uyduruk işler yapılanlar inandırıcılığı olmayan