BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB yetkilisi Villeroy: Faiz artırımları bitmeli----

ECB yetkilisi Villeroy: Faiz artırımları bitmeli

ECB yetkilisi Villeroy: Faiz artırımları bitmeli
05 Ekim 2023 - 22:04 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau, ‘faiz artırımlarının bitmesini umduğunu’ söyledi

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau, 10 ay üst üste yapılan faiz artışlarının ardından ‘faiz artırımlarının bitmesini umduğunu’ söyledi.

Villeroy bir Alman gazetesine verdiği demeçte 10 aydır yapılan faiz artışlarının ardından enflasyon rakamlarının daha ‘iyi’ hale geldiğini belirtti ve “ECB’nin ek Faiz artırımı yapması için bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Faizde zirve seviye konusunda çok fazla tartışma var. Bunun yerine gerektiği sürece bu seviyede kalmayı konuşmalıyız” dedi.

Euro Bölgesi ekonomisinin ivme kaybı son dönemde büyük endişe kaynağı ve birçok ECB yetkilisi faizlere zirve seviyeye ulaştıklarını belirten açıklamalar yapıyor.

Resesyon olup olmayacağı sorusuna Villeroy “Endişe edildiği gibi sert iniş senaryosuyla karşı karşıya değiliz. Para politikamızın Euro Bölgesinde yumuşak inişi başarabileceğine inanıyorum. Enflasyonu düşüreceğiz. Bunu da muhtemelen resesyona neden olmadan yapacağız” yanıtını verdi.

Bugün erken saatlerde konuşan Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir de benzer söylemlerde bulunmuş ve faiz artışlarının bitmesinden yana olduğunu belirtmişti. Kazimir “Son toplantımızdaki faiz artış kararının son olduğuna inanıyorum.” ifadesini kullandı.

ECB Başkanı Lagarde'dan faiz açıklaması

 

ECB üyesi Lane: Enflasyonu düşürmek için hala yapılması gereken işler var

 

Ekonomistlerden Fed ve ECB’ye çağrı: Sabırlı olup bekleyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)