BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyesi Lane: Enflasyonu düşürmek için hala yapılması gereken işler var----

ECB üyesi Lane: Enflasyonu düşürmek için hala yapılması gereken işler var

ECB üyesi Lane: Enflasyonu düşürmek için hala yapılması gereken işler var
03 Ekim 2023 - 10:43 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Kurulu üyesi ve baş ekonomist Philip Lane, "Henüz enflasyon hedefinde değiliz ve bu nedenle enflasyonu düşürmek için hala yapılması gereken işler var." dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi ve baş ekonomist Philip Lane yaptığı açıklamada, ücret artışının Euro bölgesindeki fiyat baskılarına katkıda bulunmaya devam ettiğini ve ECB projeksiyonlarında öngörülen ücret yavaşlamasının gerçekleşip gerçekleşmediğinin bilinmesinin gelecek yılı bulacağını söyledi.

Litvanya Merkez Bankası'nın düzenlediği bir konferansta konuşan Lane şunları söyledi. "Henüz enflasyon hedefinde değiliz ve bu nedenle enflasyonu düşürmek için hala yapılması gereken işler var. Çekirdek enflasyon bir süredir düşüyor, ancak bu seviyeler hala nispeten yüksek.

Burada ücretlerden gelen yukarı yönlü baskı devam ediyor. Şu anda %5.5 seviyesindeki ücret artışı %2 enflasyonla tutarlı değil. Fiyat istikrarı için ücret artışlarının bundan daha düşük olması gerekiyor. Bu nedenle iki yıl daha oldukça yüksek ücret artışları olacak ama her yıl bir önceki yıldan daha az olacak. Ve bu çok önemli.

Ancak önümüzdeki mart ayının sonundaki Paskalya tatili sırasında 2024 yılı ücretlerindeki gelişmeler doğru bir şekilde değerlendirilebilir. Dolayısıyla ücretlerin önümüzdeki yıl daha yavaş artacağı yönündeki önemli varsayımın geçerli olup olmayacağını öğrenene kadar uzun bir süre geçecek" dedi.

Daha pek çok parasal sıkılaştırmanın yolda olduğunu ifade eden Lane, ECB'nin faiz oranlarının yeterince uzun süre korunması halinde fiyat istikrarının yeniden sağlanmasına önemli ölçüde katkıda bulunağı görüşünü yineledi.

Ekonomistlerden Fed ve ECB’ye çağrı: Sabırlı olup bekleyin

 

ECB üyesi Holzman: Şoklar ECB'yi faizleri artırmaya zorlayabilir

 

ECB üyesi Elderson: Faiz oranları gerekirse hala yükselebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)