BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi Holzman: Şoklar ECB'yi faizleri artırmaya zorlayabilir----

ECB üyesi Holzman: Şoklar ECB'yi faizleri artırmaya zorlayabilir

ECB üyesi Holzman: Şoklar ECB'yi faizleri artırmaya zorlayabilir
27 Eylül 2023 - 12:52 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Robert Holzmann olası şoklar karşısında bankanın yeniden faiz artıracağını söyledi.


Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) şahin isimlerinden olan Robert Holzmann enflasyonun yüksek seyrinin devam etmesi durumunda yeni faiz artışlarının da mümkün olabileceğini belirtti.

Avusturya Merkez Bankası Başkanı Holzmann ücret pazarlıkları ve artan petrol fiyatları gibi Euro Bölgesi enflasyonuna yönelik tehditlere dikkat çekerek "Bazı şoklar bizim daha fazla faiz artırmamızı gerektirebilir. Enflasyon kontrol altına alınmalı" değerlendirmesini yaptı.

Yatırımcılar enflasyon yüzde 2'lik hedefe gerileyene kadar ECB'nin uzun süre borçlanma maliyetlerini kısıtlayıcı seviyede tutmasını bekliyor.

ECB İcra Kurulu Üyesi Frank Elderson da "Hala çok belirsizlik mevcut. Bu nedenle kararları toplantı bazında ve veri odaklı olarak alıyoruz. Şimdiden tahminlerde bulunmak bu yaklaşımla uyumlu olmaz" açıklamasını yaptı.

Bazı politika yapıcılar şu an yüzde 4 seviyesinde bulunan politika faizinin zirve seviyeye ulaştığını ve ekonomik büyümeyle mücadele nedeniyle yeni bir Faiz artışı olmayacağını ifade ediyor.

Bazıları ise enflasyonist risklerin devam ettiğini ve ECB tarihindeki en agresif sıkılaşma politikasının bittiğini söylemek için henüz erken olduğunu belirtiyor.

ECB üyesi Elderson: Faiz oranları gerekirse hala yükselebilir

 

ECB Başekonomisti Lane'den faiz mesajı

 

ECB üyesi Nagel: Enflasyon istenen hızda düşmüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)