BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB, dünyanın en eski bankası için kararını açıkladı----

ECB, dünyanın en eski bankası için kararını açıkladı

ECB, dünyanın en eski bankası için kararını açıkladı
27 Aralık 2022 - 12:57 www.finansgundem.com

ECB, Monte dei Paschi'nin 2023 için sermaye şartlarını belirledi, temettü yasağını kaldırdı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), dünyanın en eski bankası olarak bilinen Banca Monte dei Paschi di Siena'nın gelecek yıl için asgari sermaye şartlarını belirlediğini ve ayrıca temettü dağıtım yasağını kaldırdığını bildirdi.

Açıklamada, ECB'nin Monte dei Paschi'ye, mali gücün bir ölçüsü olan Çekirdek Sermaye Kademe 1 (CET1) oranını en az %8,8 seviyesinde tutması gerektiğini bildirdiği belirtildi.

ECB, bankanın CET 1 oranının eylül ayı sonunda %15,7 olduğunu belirterek, rakamın yılın ilerleyen zamanlarında tamamlanan milyarlarca dolarlık sermaye artırımını hesaba kattığını da kaydetti.

Banka, yeni bir hisse ihracı ile kasım ayında 2,5 milyar euro (2,6 milyar dolar) nakit topladı. Gelirlerin üçte birinden fazlası, personel çıkışlarını finanse etmeye ve daha düşük maliyetler sayesinde karı artırmaya ayrıldı.

Monte dei Paschi di Siena

Monte dei Paschi di Siena MPS İtalya’nın en büyük bankası ve dünyanın en eski bankalarından birisidir. 1472 yılında Monte di Pietà adı altına bir rehin dükkânı olarak kurulan banka, 1624 yılında Banca Monte dei Paschi di Siena adını aldı. Bankanın merkezi İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan Siena şehrinin merkezi Palazzo Salimbeni’de bulunmaktadır. Banka, rutin banka işlemlerinin yanı sıra sigorta işlemlerinde de hizmet vermektedir.

ECB bankaları uyardı

 

ECB bankalara uzun vadeli finansmanı ele alacak

 

ECB bankalara ucuz kredi verecek mi

 

ECB bankalara 2022 yılına kadar süre verdi

 

​ECB banka gözetimini genişletti

 

ECB bankaları korkuttu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)