BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB bankalara ucuz kredi verecek mi----

ECB bankalara ucuz kredi verecek mi

ECB bankalara ucuz kredi verecek mi
16 Kasım 2018 - 08:47 www.finansgundem.com

Bundesbank, tarafından yapılan açıklamada "ECB'nin yeni bir tur ucuz kredi verip vermeyeceği para piyasasına bağlı" denildi

Bundesbank'ın piyasa operasyonları bölümü başkanı Sabine Mauderer, Avrupa Merkez Bankası'nın yeni bir tur ucuz, çok yıllı kredi verip vermeyeceğinin para piyasalarında Euro Bölgesi bankalarının birbirlerine yeterince kredi verip vermediklerine bağlı olacağını söyledi.

ECB, Euro Bölgesi'nde kredileri teşvik emek ve fiyat artışlarını canlandırmak için TLTRO operasyonları ile bankalara ucuz, çok yıllı kredi sağlamıştı. TLTRO ile bankalara verilen bu ucuz kredilerin vadeleri 2020'de sona ermeye başlayacak. Piyasa katılımcıları ECB'nin özellikle İtalya'daki bankalar üzerinde baskıyı azaltmak için gelecek yıl yeni bir tur TLTRO düzenleyip düzenlemeyeceğini bilmek istiyorlar.

Mauderer, "Uzun vadeli refinansman operasyonlarının hala gerekli olup olmadığı, para piyasalarının nasıl çalıştığına, sınır ötesi likidite yeniden dengelenmesinin ne kadar iyi gittiğine bağlı olacak" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)