BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB bankalara 2022 yılına kadar süre verdi----

ECB bankalara 2022 yılına kadar süre verdi

ECB bankalara 2022 yılına kadar süre verdi
08 Ekim 2018 - 10:11 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, Euro Bölgesi bankalarına ticaret ve kredilerinde Londra operasyonlarına bağımlılıklarını sınırlamaları için 2022 yılına kadar süre verdi

ECB, bankaların Avrupa Birliği içindeki işlemlerinin Londra'da kaydettirilmesi "back to back booking" sürecini kademeleri olarak sona erdirmesi gerektiğini uzun süredir ifade ediyor ve nihayetinde bunun gerçekleşmesi için 3 yıllık bir süre belirledi.

Financial Times gazetesinin haberine göre  "Back to back" booking modeli, AB içindeki ticaret ve kredi süreçlerinin risklerin yönetileceğini, sermaye ve likiditenin tutulduğu Londra'da kaydettirilmesine imkan veriyor. Bu model bankamarın personel ve sermayeyiy İngiltere'de tutmalarını kolaylaştırıyor.

Konuya yakın kaynakların FT'ye verdikleri bilgiye göre ECB, finansal kuruluşlara bir mektup gönderdi ve back-to-back booking modellerine bağımlılıklarını 2022 yılına kadar sınırlamalarını isdtedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)